Dolar

32,4306

Euro

34,6962

Altın

2.431,61

Bist

10.082,77

Demirtaş: Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay'dan brifing aldığını duydum

Demirtaş 'Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlıklarla ilgili Genelkurmay'dan brifing aldığını duydum' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-30 10:38:07

Demirtaş: Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay'dan brifing aldığını duydum

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Cumhuriyet'ten Selin Ongun'a konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıklarla ilgili açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, odağında HDP milletvekillerinin bulunduğu dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin 376 evet oyu ile Meclis'ten geçmesiyle ilgili olarak, "Şunu çok net söyleyeyim. Dokunulmazlıklarla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay'dan dolaylı olarak brifing aldığını duydum" dedi. "Bu bir dedikodu da olabilir, bilemiyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Fakat bunu gerçekten güçlü kaynaklardan duydum. Bunun üzerine de gitmedim. Anladım ki, Kılıçdaroğlu'nun ordudan aldığı brifing veya rica, bilemem, 'HDP'lilerin dokunulmazlığına evet demelisiniz' isteği karargâhtan geldikten sonra benim görüşmemin hiçbir anlamı kalmamıştı" diye konuştu.

İşte o açıklamalar:,

- Tekrar soracağız, siyaset konuşmak demek. Bu denli kritik bir süreçteyken "Oturalım, Kılıçdaroğlu ile yüz yüze konuşalım" fikrinin muhakemesini hiç yaptınız mı?

Şunu çok net söyleyeyim. Dokunulmazlıklarla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay'dan dolaylı olarak brifing aldığını duydum. Bu bir dedikodu da olabilir, bilemiyorum. Fakat bunu gerçekten güçlü kaynaklardan duydum. Bunun üzerine de gitmedim. Anladım ki, Kılıçdaroğlu'nun ordudan aldığı brifing veya rica, bilemem, "HDP'lilerin dokunulmazlığına evet demelisiniz" isteği karargahtan geldikten sonra benim görüşmemin hiçbir anlamı kalmamıştı. Biz görüşüp neyi anlatacaktık? Çünkü kendisi ondan sonra televizyonda "evet oyu vereceğini" açıkladı. Dolayısıyla bir şeyi değişterebileceğimizi düşünmüyordum. Böyle bir durumda Kılıçdaroğlu bize mi kıymet verecek, orduya mı? Evet, orduya kıymet verecekti. Çok netti. Dolayısıyla uğraşmanın hiçbir anlamı yoktu. Üzücü, çok üzücü gerçekten. Kendisinin çok büyük hata yaptığını düşünüyorum. Çünkü kendi parti yönetimi hayır kararı almıştı. CHP'nin parti meclisi ve merkez yürütme kurulu hatta meclis grubunun ağırlığı hayır kararı almıştı. Bu oylamaya hayır verilecekti ama bir genel başkan kendi partisinin yönetiminin aldığı kararı bile tanımayacak şekilde ordudan gelen isteği yerine getiriyorsa bizim artık konuşacak bir şeyimiz kalmamamıştır.

HDP'DEN DESTEKLEYEN AÇIKLAMA

Bugün TBMM'de basın toplantısı düzenleyen HDP'li İdris Baluken de Demirtaş'ın Kılıçdaroğlu ile ilgili iddiasına destek verdi.

"Demirtaş'ın dokunulmazlıklarla ilgili Kılıçdaroğlu'nun askerden brifing aldığı yönündeki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Baluken, CHP'nin asker kökenli bir milletvekili aracılığıyla sağlanan bir ilişkiden söz etti ve "Genelkurmay karargahında belirlenen bir tavrın Kemal Kılıçdaroğlu şahsında CHP'ye kurumsal olarak dayatıldığını söylüyoruzCHP, Genelkurmayın da direktifleriyle dokunulmazlıklarla ilgili yüksek oranda bir 'evet' oyu vermiştir. Sonrasında ortaya koyduğu tutumların tamamı da çelişkilidir" dedi.

Haber Ara