Dolar

32,5017

Euro

34,9128

Altın

2.437,96

Bist

10.082,77

Demirtaş: Ben değil Davutoğlu yargılansın

Demirtaş, Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 'Ben değil Davutoğlu yargılansın' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-10 18:51:49

Demirtaş: Ben değil Davutoğlu yargılansın

TIMETURK|HABER MERKEZİ

HDP'nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı.

HDP'nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, uçak krizi sonrasındaki Rusya ziyaretinin dönüşünde yaptığı konuşmada dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada ifade verdi.

Bakırköy 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Selahattin Demirtaş başka suçtan tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

"DAVUTOĞLU YARGILANSIN"

Demirtaş, konuşmayı yaptığı zaman milletvekili olduğunu söyleyerek, "Hain ve ihanetçi demedim Davutoğlu'na. O bana dedi. Onun yargılanması gerekiyor." dedi.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

"Öyle hamasetle, 'Ülkeye ihanet ettiler, millete ihanet ettiler' teraneleriyle kendi hatalarını örtemezler. Çaldığınız, çırptığınız, bu ülkeye ihanet ettiğinizin haddi hesabı yok, şimdi bunları örtmek için büyük laflar ederek, yarın öbür gün yutacakları büyük laflar ederek, bugün bizim üzerimizden kendi hatalarını kapatmaya çalışıyorlar. Rusya'nın uçağının düşürülmesinin Türkiye'ye tek bir tane faydasını söylesinler, ben özür dileyeceğim. Bugün HDP'ye bu kadar çılgınca saldırıyor olmalarının nedeni, kendi hatalarını örtmeye çalışmaktır. Yaptıkları hatayı kabul etmek yerine, içeride, dışarıda hatalı politikalarla ölümlere, kana, gözyaşına sebep olduklarını toplumun gözünden kaçırmak için bizlere hakaret ediyorlar, saldırıyorlar. Bir başbakana da bu şekilde bir üslup yakışmaz."

Haber Ara