Dolar

32,3872

Euro

34,7781

Altın

2.405,76

Bist

10.194,71

Cumhuriyet iddiaları esas aldı Sözcü temkinli!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin yayınladığı belgelerle ilgili CHP'ye yakın medyada iki ayrı görüş var. Cumhuriyet Gazetesi, haberin doğru olduğunu ifade ederken, Sözcü şüpheli yaklaştı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-29 14:30:01

Cumhuriyet iddiaları esas aldı Sözcü temkinli!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesi ve iş adamı Sıtkı Ayan hakkında açıkladığı belgelere ilişkin Ak Parti'den ilk tepki Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan geldi. Turan, "Avukatlarla da konuştum aldığımız bilgiler gösteriyor ki bütün iddiaları yalan" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun iddiaları bugün birçok gazetenin birinci sayfasındaydı. İktidara yakın medya organlarının "Belgeler yalan" başlıklarıyla gördüğü iddialara, sol ve CHP'ye yakın medya tarafından da şüpheli yaklaşıldı.

SÖZCÜ: OLABİLİR DE OLMAYABİLİR DE

Sözcü Gazetesi, konuyu "Gerçekse de facia yalansa da facia" başlığı ile manşetine taşıdı. Gazete, aynı haber içerisinde büyük bir bölümü de "İddialar yalan, kanıtlar sahte, savcıya gitsin" başlığı ile Ak Parti'nin tepkisine ayırdı. Konuyu bir vergi uzmanına soran gazete uzmanın açıklamalarını da "2011'deki işleme inceleme yapılmaz" başlığı ile şu şekilde yayınladı: "Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, CHP liderinin açıkladığı büyük bölümü 2011'de gerçekleşen işlemlerin zaman aşımına uğradığını belirtti."

87998_1


CUMHURİYET GAZETESİ


Cumhuriyet gazetesi ise konuyu "Mad adasına milyonlar aktı" başlığı ile manşetine taşıdı. Gazete Bülent Turan tarafından yapılan açıklamayı da aynı haber içerisinde 
"AKP ticari ilişki, avukat sahte dedi" başlığı ile gördü.

87976

Haber Ara