Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan saldırı açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Vezneciler saldırısıyla ilgili ilk bulguların PKK'yı işaret ettiğini söyledi. Kalın, Hakan Fidan ile ilgili iddialara da cevap verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-08 16:04:02

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan saldırı açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

AB'YE "TERÖRLE MÜCADELE" YANITI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, AB'nin, Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik şartına ilişkin, terörle mücadele konusunda Türkiye'yi zaafa uğratacak bir adım atmamız elbette mümkün değil."dedi.

"AVRUPA'NIN YANIMIZDA DURMASI GEREKİR"

Kalın, terörle mücadeleye ilişkin, "Türkiye'ye terörle mücadele konusunda zaaf yaratabilecek birtakım tavsiye ve telkinlerde bulunmak yerine, Avrupalı dostlarımızın terörle mücadele konusunda tavizsiz bir şekilde Türkiye'nin yanında durması gerekir." dedi.

AB'nin, Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik şartına değinen Kalın, "Terörle mücadele konusunda Türkiye'yi zaafa uğratacak bir adım atmamız elbette mümkün değil. Dün ve bugün yaşanan hadiseler zaten bu konudaki haklılığımızı bir kez daha teyit etmiş durumda." diye konuştu.

"ALMANYA PKK'YA SON VERECEK TASARILARI GÜNDEME ALSIN"

Alman Federal Meclisinin (Bundestag) 1915 olaylarıyla ilgili kararını eleştiren Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alman Federal Meclisi, yalan yanlış tarih bilgisiyle ve sorumsuzluk örneği olan böyle bir siyasi gündemle Türkiye'ye yüklenmek yerine, PKK terör örgütünün Almanya'daki örgütlenmesine son verecek, Neonazi cinayetlerini önleyecek birtakım tasarıları gündemine alabilir. Bu, Alman toplumuna da Türkiye-Almanya ilişkilerine de daha iyi katkı verecektir."

"HAKAN FİDAN İLE İLGİLİ İDDİALAR"

Kalın, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı (MİT) Hakan Fidan'ın görevinin başında olduğunu belirterek, "Bu, sayın Hakan Fidan'ı yıpratma operasyonudur. Ama burada hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın tavrı son derece nettir. Görevinin başında, görevini de iyi yapan bir müsteşarımız vardır." dedi.

IŞİD İLE İLGİLİ İDDİALAR

IŞİD'in üniformalarının Antakya'da dikildiği yönünde iddialar gayri ciddi açıklamalardır. Bunu ispat etsinler. Hatırlayın bu ülkede böyle bir konu kimler tarafından ele alındı ve sonuçları ortada. Yapılmak istenen algı operasyonu.

DOKUNULMAZLIKLAR...

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin olarak, Avrupa'nın önde gelen ülkelerinde hangi milletvekilinin hangi nedenle dokunulmazlıkların kaldırıldığı ortadadır ve Türkiye'deki dokunulmazlıklar konusu ile ilgili çok benzerlik göstermektedir. Ama hukukun üstünlüğü diyorlar. Bize gelince de hukukun üstünlüğü unutuluyor.

"VEZNECİLER'DEKİ PATLAMA"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gazetecilere yaptığı açıklamada, Vezneciler'de salı günü meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili soruları da yanıtladı. Kalın, eldeki tüm ilk bulguların PKK'yı işaret ettiğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Vezneciler'de, İstanbul Üniversitesi'nin güvenliğinden sorumlu çevik kuvvet ekipleri nöbet değişimine giderken bombalı araçla yapılan saldırıya uğramış, 6 polis şehit olmuş, 5 sivil de hayatını kaybetmişti. En az 30 kişi de yaralanmıştı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Haber Ara