Dolar

32,3652

Euro

34,6916

Altın

2.396,62

Bist

10.174,27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Kerkük'ün tarihinde siz yoksunuz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'daki il danışma toplantısında konuşuyor. Mart ve kasım seçimlerini hatırlatan Erdoğan 'Ak Parti kazanırsa tüm Türkiye kazanır' dedi. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen referandum hakkında açıklama yapan Erdoğan 'Kuzey Irak bunun bedelini ödeyecek. Kerkük'ün tarihinde siz yoksunuz' diye konuştu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-30 15:12:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Kerkük'ün tarihinde siz yoksunuz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erzurum'daki il danışma toplantısında konuştu. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

"Kış sporları yatırımıyla Erzurum'a farklı bir alan açmıştık. Şu anda açılışını yapacağımız alışveriş merkezi nedeniyle Belediye başkanımızı ve yatırım yapan firmayı kutluyorum. 

Erzurum her zaman kurucu olmuştur. Erzurum kongresinde alınan kararla 'Vatan bir bütündür parçalanamaz' sözü bir milleti ayakta tutmuştur.

Bizim verdiğimiz mücadeleyle Erzurum kongresinde verilen mücadele aynıdır. Biz tek milletiz. Bizi bölemeyecekler. Bizi parçalayamazlar. 

Tek bayrak. Bayrak şehidimizin kanı. O paçavraları asmaya kalkanlar yerle yeksan edildi. Tek vatan. Vatanımızı bölemeyecekler. Buna teşebbüs edenler bunu ağır ödeyecekler. Benim milletimin huzurunu kaçırmaya kimsenin haddi değildir.  

MART VE KASIM SEÇİMLERİ

Mart ve kasım seçimleri var. 7 Haziran yaşamak istemiyoruz. Türk'ü, Kürt'ü, Dadaşı hep beraber sandığı patlatacağız. 

Mesele Erdoğan, AK Parti meselesi değil bunu anlatacağız. Tam tersi bir durum olursa Türkiye kaybeder. AK Parti kazanırsa Türkiye kazanır. 

AK Parti kaybetsin de Türkiye'ye batarsa batsın diyen hastalıklı bir zihniyet var. Şimdiden kapı kapı dolaşmalıyız. 

3. Havalimanına işçi bulamıyoruz. Uzak doğudan işçi getiriliyor. Niye? İnsanımızda iş beğenmeme durumu var.  

AK Parti serdengeçitlerin partisidir. Sadece kariyer için gelenlerin bu partide yeri yoktur. 

Kuzey Irak yönetimine en çok desteği biz verdik. Elimizdeki imkanları onlarla paylaştık. Zamanı geldi dost gördüğümüz ülkeleri onlar için karşımıza aldık. 

Tek isteğimiz: Irak'ın bütünlüğünden yana kalsınlar. Geçmişte yaptıklarımızdan pişman değiliz. Kuzey Irak bize rağmen bizim aleyhimize bir adım atmıştır ama bunun bedelini ödeyecektir. 

İsrail bayraklarıyla dolaşmak bizi ciddi manada üzmüştür. Bu yönetimin Mossad'la geçmiş ilişkileri ortaya çıktı. Kerkük uluslararası hukukta tartışmalı bölgedir. Ama bunlar bizim diyor. Kerkük'ün tarihinde siz yoksunuz. Bağımsızlık başka bir şeydir, müstekbirlerin oyuncağı olmak başka bir şeydir. Kuzey Irak'ta birileri tarafından sürekli deşilecek kanayan bir yara açılıyor."

 

Haber Ara