Dolar

32,2640

Euro

34,7553

Altın

2.412,59

Bist

10.267,09

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le görüşme tarihini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kanlı bir katliama sahne olan İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere önemli bir açıklamada bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-07 21:50:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le görüşme tarihini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le yapacakları görüşmeyle ilgili iki ülke Dışişleri Bakanları'nın çalıştıklarını, görüşmenin Temmuz ayının sonu Ağustos ayı başı gibi gerçekleşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Varşova hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamada önemli konulara değindi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Geçtiğimiz haftalarda önce İstanbul'da, ardından Irak ve Suudi Arabistan'da yaşanan terör saldırılarında gördüğümüz gibi, uluslararası güvenlik giderek daha kırılgan bir hal alıyor. Bu durum sadece Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki birkaç ülkeyi etkileyen lokal bir sorun değildir. Bilakis tüm ülkeleri, tüm bölgeleri etkisi altına alan, küresel boyutu olan bir meseledir. Nitekim Fransa, Belçika, Tunus, Mısır ve Amerika Birleşik Devletleri'nde meydana gelen terör eylemleri nerede olursa olsun, ne kadar gelişmiş olursa olsun hiçbir ülkenin bu sürecin dışında olmadığını ortaya koymuştur."

"YAKINDA KESİNLEŞECEKTİR"

"Putin'le görüşmemiz konusunda şu anda netleşen bir tarih yok. Fakat bu ay sonu, Ağustos gibi planlanması gündemde. Dışişleri Bakanlarımız konu hakkında çalışmalar yapıyorlar. Yakında kesinleşecektir."

"NATO KENDİSİNİ GÜNCELLEMELİDİR"

"Güvenlik tehdidi kavramının mahiyeti çok ciddi bir değişim yaşıyor. Bu süreçte NATO'nun daha aktif olması, bu yeni tehditler karşısında kendini de güncellemesi gerekiyor. Küresel istikrar ve güç dengesinin devamı için, ittifakın dayanışmasını sürdürmesi, caydırıcılığını da tahkim etmesi şarttır. NATO'nun Türkiye'nin güvenliğini olumsuz etkileyen gelişmeler karşısında çok daha fazla çaba göstermesini bekliyoruz."

"GÜRCİSTAN VE BOSNA - HERSEK NATO'YA GİRMELİ"

"Afganistan için önümüzdeki günlerde de daha aktif politika izleyeceğiz. Gürcistan'ın NATO üyeliğini destekliyoruz. Bosna-Hersek gibi ülkelerin de yerini almalarını istiyoruz. Bu konulara ilaveten bir çok ülke ve devlet başkanı ile hem NATO konularını hem de ikili gündemleri görüşeceğiz.Ülkemiz, bölgemiz ve tüm dünyamız için hayırlı olmasını diliyorum."

Haber Ara