Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki! İntihar ediyor

Almanya'da yayın yapan Die Zeit gazetesine konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Almanya konuşmama izin vermeyerek intihar ediyor.' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-05 17:34:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki! İntihar ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenecek G20 Zirvesi öncesi Alman medyasına önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Almanya'nın konuşmama izin vermemesi siyasi intihardır" ifadelerini kullandı.

TERÖRİSTLERİ DESTEKLEYEN ÜLKE

Alman medyasının Türkiye ve kendisi aleyhinde karalama kampanyası düzenlediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gülen destekçilerini iade etmediği sürece Almanya'yı teröristleri destekleyen bir ülke olarak göreceğiz" dedi.

"MERKEL'LE BİR SORUNUM YOK"

"Almanya Başbakanı Merkel ile bir sorunum yok" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Almanya ve Türkiye'nin birbirine ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

ABD VE RUSYA ARASINDA SEÇİM 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, ABD ve Rusya arasında seçim yapmaya zorlanmamalı" görüşünü de dile getirdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya Federal Cumhuriyeti'nin Hamburg şehrinde 7-8 Temmuz 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan 12'inci G20 Liderler Zirvesi'ne katılımına ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya Federal Cumhuriyeti'nin Hamburg şehrinde 7-8 Temmuz 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan 12. G20 Liderler Zirvesi'ne katılımına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tarafından yazılı basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti'nin Hamburg şehrinde 7-8 Temmuz 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan 12. G20 Liderler Zirvesi'ne katılacaklardır. G20 Zirvesi, küresel gündemin başlıca konuları arasında yer alan güçlü, sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı büyüme hedefine yönelik çalışmaların gözden geçirilmesi için önemli bir fırsat niteliği taşımaktadır.

BAZI LİDERLER VE ULUSLARARASI KURULUŞLARIN YETKİLİLERİ İLE İKİLİ GÖRÜŞMELER

Uluslararası ticaret, kalkınma, istihdam, sağlık, dijitalleşmenin ekonomik ve sosyal etkileri, iklim değişikliği, terörle mücadele ve mülteci krizi gibi konuların da Hamburg'da ele alınacak olması, zirvenin önemini artırmaktadır. Zirve, anılan konular başta olmak üzere, küresel gündem ve G20'nin rolüne ilişkin ülkemizin görüşlerinin Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından liderlere paylaşılmasına da imkan sağlayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, zirve vesilesiyle bazı liderler ve uluslararası kuruluşların yetkilileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de planlanmaktır." 

Haber Ara