Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu: ABD, alenen Türkiye'yi tehdit ediyor

Topçu, 'Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen tehdit etmekten geri kalmıyor. ABD’nin bu tutumunun devlet ve millet tarafından gözden kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-03 00:18:51

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu: ABD, alenen Türkiye'yi tehdit ediyor

Star gazetesinin haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, ABD'nin Ortadoğu politikalarını sert bir dille eleştirdi.

İşte o açıklamaları:

“Baş müttefikimiz, güya stratejik ortağımız, onun ötesinde Kore'den asker arkadaşımız Amerika Birleşik Devletleri, bir terör örgütüyle kol koladır. Öbür yanda imarında ve ıslahında Anadolu insanın alın teri olan Almanya, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, yüzde 52 ile millet iradesini arkasına almış bir siyasi lidere konuşma hakkı tanımamak için kırk dereden kırk su getirirken, Almanya her türlü hukuku çiğneyerek bölücü terör örgütü PKK'ya, PYD'ye, HDP'ye, YPG'ye, FETÖ'ye demokrasi kılıfıyla yardım ve yataklık yapıp lojistik destek sağlamaktadır. ABD şu anda askeri ve siyasi kanatlarıyla, istihbarat servisleriyle, bütün gücüyle 900 küsur kilometrelik sınırımızın dibinde, 11 bin kilometre öteden gelerek medeniyet coğrafyamız sınırları içinde bir kanser çıbanını devlet yapmaya çalışıyor. Bunun için de Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen tehdit etmekten geri kalmıyor. ABD'nin bu tutumunun devlet ve millet tarafından gözden kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Haber Ara