Dolar

32,2264

Euro

34,6485

Altın

2.394,38

Bist

10.231,33

CHP'li vekil: Ak Parti'ye hak veriyorum

CHP Eskişehir Milletvekili Yüksel 'Ben de bu kadar manasız bir metni, apar topar, Meclisin önüne getirmek zorunda kalan bir AKP'li olsaydım, muhalefetin sesi duyulmasın diye her türlü adaletsizliği göze alırdım' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-14 18:45:07

CHP'li vekil: Ak Parti'ye hak veriyorum

AA'nın haberine göre TBMM Genel Kurulunda anayasa değişiklik teklifinin 1. turunda 12. madde üzerinde görüşmeler yapılıyor.

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel de grubu adına 12. madde üzerindeki konuşmasında, anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinin tamamının canlı olarak TBMM TV'den yayınlanmamasını eleştirdi.

Bunun sebebinin iktidarın ya kendine, ya hazırladığı metne ya da halka güvenmemesi olabileceğini ileri süren Yüksel, halkın teklif üzerinde bilgilenmesinin ve özgürce karar vermesinin önüne geçildiğini ileri sürdü. Yüksel, "Muhalefet yok. Adalet duygunuz da bu kadar işte. Muhalefetin ne dediği duyulmasın, sizin ne dediğinizi herkes duysun. Açık konuşalım; ben de bu kadar manasız bir metni, böyle apar topar, yangından mal kaçırır gibi Meclisin önüne getirmek zorunda kalan sizlerden, AKP'lilerden biri olsaydım, sizler gibi muhalefetin sesi duyulmasın diye her türlü adaletsizliği göze alırdım."

Yüksel'in konuşmasının ardından TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, TBMM TV'nin çalışma kurallarına ilişkin protokolü hatırlattı.

Anayasa değişiklik teklifinin görüşmelerinin özellikle yayınlanmadığı gibi bir izlenim yaratmanın doğru olmadığının altını çizen Aydın, TBMM TV'nin rutin çalışma programını uyguladığını vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise söz alarak Meclisin önemli bir çalışma yaptığını, bu durum dikkate alınarak TBMM TV'nin rutin uygulamasının dışına çıkılmasının gerektiğini savundu. Gök, rutin uygulamalardan bahsetmenin TBMM'de yapılan anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinin önemini azalttığını da söyledi.

 

Haber Ara