Dolar

32,2820

Euro

34,8030

Altın

2.413,85

Bist

10.267,09

'CHP bir bardak suda fırtına koparıyor'

Devlet günü sebebiyle grubunda konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, HDP'ye verdiği destek sebebiyle CHP'yi eleştirdi. Bahçeli ''Cumhuriyet'i kurmakla övünen CHP'nin bölücü hainlere destek için seferber olması siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-08 10:49:58

'CHP bir bardak suda fırtına koparıyor'

TİEMTURK | HABER MERKEZİ

"Bu konuda sapla saman birbirine karışmıştır" diyen Bahçeli, sözlerine şu şekilde devam etti:

HDP milletvekilleri hakkında yapılan hukuki işlemler için başlatılan karalama kampanyalarını Türk milleti ibretle izlemektedir. Cumhuriyeti kurmakla övünen CHP'nin bu kampanyanın başını çekmesi ve bölücü hainlere destek olması siyasi tarihimize kara leke olarak geçmiştir.

Demokratik meşruiyet zemininde siyaset yapan partilerin, bu koroya katılması izahı zor bir garabet olmuştur. CHP'nin bölücülerin avukatlıklarına soyunması maruz görülemeyecektir. Seçilmişlerin terörle içiçe olması her şeyden önce millete ihanettir. Hukuk herkes için geçerlidir. Hukuka saygı göstermek demokasiye saygının asgari düzeyidir

Anayasayı ve hukuku yok sayarak suç işleyen herkes adalet önünde hesap verecektir. Burada Kandil hukuku değil, Türkiye Cumhuriyeti hukuku geçerlidir. Hiç kimse unutmasın ki, tarihte Türkiye'ye ihanetin cezasız kaldığı görülmemiştir.

Teröristlerin maşalığını siyasi olarak göğüsleyenlerin demokrasiden bahsetmesi kara mizah örneğidir. Yedek lastik olmakla suçlayanların, terör çığırtkanlıklarının megafonu olmaları kendileri açısından acı bir tecelli olmuştur.

PKK hain saldırılarını sürdürmekte, aziz şehitlerimizin naaşları Türk milletini tarifsiz acılara gark etmektedir. Herkesin milli sorumluluk bilincinde hareket etmsi vatan sevgisinin asgari gerekliliğidir. Hiç kimse terör maşalarının boykot kararının yasını tutacak değildir. CHP'nin bunu matem meselesi olarak sayması milli vicdanda karşılık bulmayacaktır.

 

Haber Ara