Dolar

34,9466

Euro

36,7211

Altın

2.977,22

Bist

10.125,46

Ceza infazında büyük değişiklik! Bakan Tunç'tan yeni mesajlar

Bakan Yılmaz Tunç, denetimli serbestlik ve koşullu salıverme düzenlemelerinin toplumdaki beklentileri karşılayacak şekilde yakında hayata geçirileceğini belirtti. Yargı reformu hız kesmeden devam edecek.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-10-18 14:50:39

Ceza infazında büyük değişiklik! Bakan Tunç'tan yeni mesajlar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Seydikemer Adalet Sarayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, denetimli serbestlik, koşullu salıverme ve tutuklama gibi toplumu yakından ilgilendiren ceza infaz düzenlemelerinin yakında hayata geçirileceğini belirtti. Bakan Tunç, toplumda oluşan beklentilere karşılık verecek çözümleri sunacaklarını vurguladı.

TOPLUMU YAKINDAN İLGİLENDİREN CEZA DÜZENLEMELERİ YOLDA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ceza adaleti sisteminde önemli düzenlemeler yapmayı planladıklarını belirtti. Denetimli serbestlik, koşullu salıverme, tutuklama sebepleri gibi toplumsal huzuru bozan konulara çözüm getireceklerini ifade etti. Bu düzenlemelerle, suçluların rehabilitasyonu ve suçların caydırıcılığını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

YARGI REFORMU VE GELECEK DÜZENLEMELER

Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılmasının ardından, ilk düzenleme paketinin bütçe öncesinde Meclise sunulacağını belirtti. Yeni suç tiplerinin ve toplumsal ihtiyaçların artmasıyla yasaların güncellenmesinin zorunlu hale geldiğini vurguladı.

CEZA ADALETİ VE HIZLI YARGILAMA

Bakan Tunç, ceza adaleti sisteminde hızlı yargılama ve etkin soruşturma süreçlerinin önemini vurgulayarak, vatandaşların davalarının yıllarca sürmesini istemediğini, bu doğrultuda daha fazla hakim ve savcı görevlendirildiğini belirtti. 2002'de 9 bin olan hakim-savcı sayısının bugün 25 bine ulaştığını da kaydetti.

"YARGI BAĞIMSIZLIĞI KONUSUNDA TEREDDÜT YOK"

Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda asla tereddütlerinin olmadığını belirten Bakan Tunç, yargı sistemine yönelik haksız eleştirileri kabul etmediklerini söyledi. Tunç, yargı mensuplarının yılda 12 milyon dosya üzerinde çalıştığını ve bu süreçte hataların da temyiz yoluyla düzeltildiğini ifade etti.

MİLLETİN SESİ OLDUK

Son 22 yılda "önce insan" anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Bakan Tunç, Türkiye'yi her alanda eserlerle donattıklarını belirtti. Yeni bir anayasa ihtiyacının önemini vurgulayan Tunç, "Darbecilerin yazdığı anayasa yerine milletin uzlaşmasıyla yazılmış bir anayasa ile Türkiye Yüzyılı'na başlamak istiyoruz" dedi.

Haber Ara