Dolar

32,4275

Euro

34,8385

Altın

2.439,40

Bist

10.082,77

Bülent Yıldırım: Kudüs kararı Amerika'nın çözülme sürecini başlatacaktır

Trump'ın bütün İslam dünyasını Kudüs ile uğraştırmaya çalıştığını ve bunun en önemli sebebinin Irak ve Suriye'de rahat hareket edebilmek olduğunu söyleyen İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, 'Kudüs cihadının bir ve bütün olduğunu' söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-07 17:15:29

Bülent Yıldırım: Kudüs kararı Amerika'nın çözülme sürecini başlatacaktır

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan ederek, Büyükelçiliği'ni buraya taşımaya kalkması tüm dünyadan tepki çekiyor. En yüksek tondan tepki gösteren ülkelerden biri ise Türkiye. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı'nı acil toplantıya çağırmasının yanı sıra birçok Sivil Toplum Kuruluşu da harekete geçmiş durumda. Bu STK'lardan biri olan İHH İnsani Yardım Vakfı, yarın Fatih Camii'nde büyük bir miting düzenleyecek. Tüm Türkiye'ye miting için çağrı yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım İstanbul dışındaki vatandaşlara da kendi şehirlerinde sokağa çıkma çağrısı yaptı.

TIMETURK'e konuşan Bülent Yıldırım şunları söyledi:

"TRUMP, SİYONİSTLERE YANAŞMAK İSTİYOR"

"ABD Başkanı Trump, Müslümanların kutsallarına bilinçli bir şekilde dokunmuştur. Amerika içerisindeki iç sıkıntılarını aşmak için Siyonistlere yanaşarak böyle bir karar açıklamıştır. "

"ARTIK KONFORMİST BİR YAPI OLMAYACAK"

"Bu bir savaş ilanıdır aslında. Ama uzun süre alacak. Umarım Müslüman halklar bu işin ciddiyetine varırlar. Çünkü bu karardan sonra Ortadoğu'da artık eskisi gibi konformist bir yaşamın olması mümkün değil. Tüm Filistinliler, çevre ülkelerdeki Müslümanlar Mescid-i Aksa için gereken tedbirleri alacaktır. Meydanlara inecektir. Doğal olarak bu bütün dünyayı saran bir mesele haline gelecektir."

"TRUMP TÜM İSLAM DÜNYASINI KUDÜS İLE UĞRAŞTIRARAK..."

"Tabi Trump'ın bunu yaparken asıl hedefi bütün Müslümanları Kudüs ile uğraştırarak Suriye ve Irak'ta istediği pozisyonlara kavuşabilmektir."

"CİHAD BİR ve BÜTÜNDÜR"

"Fakat biz de şunu biliyoruz ki Kudüs ve eteklerindeki cihad bir ve bütündür. İnşallah büyük şeytan olan Amerika'nın bundan sonra çözülme sürecini başlatacaktır."



İNTİFADA ÇAĞRISI

Hamas lideri İsmail Haniye, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasıyla ilgili konuştu. Haniye tüm Filistinlilere İsrail'e karşı 'yeni bir intifada' çağrısı yaptı. Arapça 'ayaklanma' anlamına gelen intifada kavramı, Filistinlilerin ele geçirilen topraklar nedeniyle İsrail'e karşı ayaklanmasını anlatmak için kullanılıyor. Filistin mücadelesi tarihinde ilki 1987-1993 yılları arasında ikincisi 2000-2005 yılları arasında olmak üzere iki intifada bulunuyor.

FATİH MİTİNGİ

"Kudüs için meydanlardayız!"
diyerek miting düzenleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, 8 Aralık Cuma günü İstanbul'da Cuma namazı sonrası Fatih Camii'nden Saraçhane Parkı'na yapılacak protesto yürüyüşü sonrasında burada basın açıklaması yapacak. Ayrıca Anadolu'daki tüm illerdeki İnsani Yardım Dernekleri ve Memur-Sen ile ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma yolunda attığı adımlara karşı tüm Türkiye'de Cuma namazı sonrası “Kudüs Cuma'sı” adıyla basın açıklaması yapacak ve atılan adımları protesto edecek.

Haber Ara