Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bozdağ ABD'li mevkidaşıyla Gülen'in iadesini görüşecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu akşam Amerikan Adalet Bakanı Jeff Sessions ile telefonda görüşecek. Gündemde ABD’de bulunan Fethullah Gülen’in iadesi var.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-21 13:57:22

Bozdağ ABD'li mevkidaşıyla Gülen'in iadesini görüşecek

Anadolu Ajansı, Editör Masası'nın konuğu olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili ABD'ye ek evraklar gönderildiğini söyledi. Gülen, konuyla ilgili bu akşam Amerikan Adalet Bakanı Jeff Sessions ile telefonda görüşeceğini söyledi.

“Biz Türkiye olarak geçici tutuklama talebi dahil iade dosyalarını ABD merkezi makamlarına ilettik. Türkiyenin beklentilerini geçen ay yaptığımız görüşmede kendisine aktardık. İlave belgelerimizi de kendisiyle paylaştık. Yeni adalet bakanına da bazı ilave belgeleri ilettik. Terörist başı Gülen'in bu darbeyi yaptığı ortada. Bizim gönderdiğimiz belgeler de bunu açıkça ispat ediyor. Biz bu belgelerin ABD adli makamlarına gönderilmesini talep ettik. Yeni bakana görevi nedeniyle tebrik gönderdim. Ayrıca telefon ile de görüyme talebi ilettik. Bugün akşam telefon görüşmemiz olacak. Konuyu görüşeceğiz. Kendisini Türkiye'ye davet edeceğiz.”

Haber Ara