Beyaza boyanmış evleri, doğası ve masmavi deniziyle farklı bir görsel şölen sunan Bodrum, çeşitli noktalarındaki dalış merkezleriyle de ön plana çıkıyor. Yalnızca Türkiye'de değil, dünyada da turizm alanında oldukça iyi bilinen tatil merkezi, her yıl çok sayıda dalış tutkununu da ağırlıyor.
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından ilçede düzenlenen Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası ile de yurt içi ve dışından katılanlar görsel zenginlikleri fotoğraflıyor, dünyayla paylaşıyor.
Bodrum açıklarında yapay resif oluşturmak amacıyla batırılan "Pınar 1", "SG 115 batığı" ile "Küçük reef" ve "Büyük reef" bölgelerinde yapılan dalışlar, su altı meraklılarına büyük keyif yaşatıyor.
"Bodrum, su altı güzellikleri açısından eşsiz bir bölge"
TSSF Asbaşkanı Şamil Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda da Bodrum'da Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası'nı düzenlediklerini söyledi.
Şampiyonalarda çekilen görüntüleri ve fotoğrafları incelediğini belirten Aktaş, videolardan her birinin belki milyonlarca liraya reklam şirketlerine yaptırılabilecek filmler olduğunu kaydetti.
Bu tür çalışmaların Bodrum turizmine, su altı turizmine, dalış sporlarına büyük katkısı olduğunu vurgulayan Aktaş, "Bodrum'un temiz bir denizi, hem batıkları hem de su altı canlıları var. Düzenlediğimiz yarışmalarda bu görüntüler ortaya çıktı. Bodrum, su altı güzellikleri açısından eşsiz bir bölge." diye konuştu.
"Su altı güzelliklerinin farkına varıyorlar"
Dalış merkezi yetkilisi Kenan Doğan da dalış bölgelerinin korunması gerektiğini söyledi.
Dalışa gelenlerin amacının canlıları görmek olduğuna dikkati çeken Doğan, "Bu alanlarda avcılığın önüne geçilmesi lazım. Bu canlıları yok edersek görecek bir şey kalmayacağı için Bodrum'da su altı güzellikleri değerini yitirecektir. Amacımız bu dalış bölgelerini her türlü avcılığa kapattırmak. Bodrum'da dalış yapanların çektikleri görseller farklı ülkelerden görülüyor. Birçok kişi bu sayede Bodrum'un su altı güzelliklerinin farkına varıyor." ifadelerini kullandı.