Dolar

34,9466

Euro

36,7211

Altın

2.977,22

Bist

10.125,46

Binali Yıldırım: Ekonomik kalkınma hamlesi şart

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da 'Netaş 50. Yıl Etkinliği'nde yaptığı konuşmada, '2023 hedeflerine ulaşmak için ekonomik kalkınma hamlesini gerçekleştirmemiz şart. En çok bilgi ve iletişim teknolojileri alanına yoğunlaşmalıyız. Bilgi tabanlı kalkınma modelini izlemek mecburiyetindeyiz. Bilgi teknolojileri alanına yoğunlaşmalıyız' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-29 13:48:43

Binali Yıldırım: Ekonomik kalkınma hamlesi şart

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'daki "Netaş 50. Yıl Etkinliği"nde konuştu.

Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Teknoloji olmadan günlük hayatımızı bile devam ettirmemiz zorlaşıyor. Buna yeni nesil sanayi devrimi diyoruz. Gelecekte vücudumuza yerleştirilmiş sensörler olacak, sağlık durumumuza ilişkin bilgi toplayacak. Elektrikli araçlar hayatımıza girdi, yakında sürücüsüz araçlar devri başlayacak. Araçların yanı sıra yollar da akıllanıyor.

2023 hedeflerine ulaşmak için ekonomik kalkınma hamlesini gerçekleştirmemiz şart. En çok bilgi ve iletişim teknolojileri alanına yoğunlaşmalıyız. Bilgi tabanlı kalkınma modelini izlemek mecburiyetindeyiz. Bilgi teknolojileri alanına yoğunlaşmalıyız. Büyüme hamlemizi daha çok akıl teriyle gerçekleştirebiliriz.

Haberleşme ve iletişime yönelik yatırımlara hazılı bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. 5G teknolojisine doğru ilerliyoruz. Etkin e-devlet ile insanımızın yaşam kalitesini yükseltiyoruz. Birinci önceliğimiz yerli teknolojiye sahip katma değeri yüksek ürünler geliştirmek.

ÖNÜMÜZDE UZAY KANUNU VAR

Yasal düzenlemelerle bilgi teknolojileri alanındaki sıkıntıları aştık. Şimdi önümüzde uzay kanunu var. Yerli yazılım geliştirme platformuna muhakkak sahip olmamız lazım. Bunu yapamazsak, gerçek anlamda teknolojiye, bilgiye sahip olamayız, bilgiyi başkalarının kullanımına, istifadesine sunma imkanımız olmaz. Bundan sonraki öncelikli hedeflerimizin başında bu platformların geliştirilmesi olacak. Ülkemizi uluslararası internet trafiğinin geçiş ve dağıtım merkezi haline getireceğiz.

Türkiye'yi dijital dünyanın metropolleri arasına getirmeye başladık. İşimiz bununla sınırlı mı? Asıl mesele şimdi başlıyor. Artık siber saldırılar, siber güvenlik bir şirketi durdurmakta bir firmanın olduğu gibi bir ülkenin güvenliğini de tehdit etmektedir. Siber güvenliği sağlayacak önlemleri almamız gerekiyor. 

Siber suçlarla daha etkin mücadele etmek büyün bir veri analiz alt yapısının oluşturulması ile mümkün, bunun da kararını verdik. Bu artık ulusal güvenlik haline geliyor. Siber güvenlik eşittir ulusal güvenlik. Bu konudaki açığımızı tamamlamak mecburiyetindeyiz. Yapılacak çok işimiz var. Gelecek 5 yılda on binlerce siber güvenlik uzmanına ihtiyacımız olacak."

 

 

SON VİDEO HABER

İstanbul2da 4 katlı otelde yangın

Haber Ara