Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Binali Yıldırım, anayasa değişikliğinin 'içe sinmesini' istiyor'

Milliyet Yazarı Serpil Çevikcan, Ak Parti'nin dün Ankara Arena’da gerçekleşen referandum kampanyası tanırım toplantısına ilişkin gözlemlerini yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-26 15:09:17

'Binali Yıldırım, anayasa değişikliğinin 'içe sinmesini' istiyor'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

"Arena'yı dolduranlar açısından; Ak Parti bayrağı, Ak Parti şarkısı, Ak Parti amblemi kullanılmayan böyle bir organizasyonda yer almak gel-gitleri olan, ilginç bir tecrübeydi" diyen Çevikcan, şöyle devam etti:

"İÇE SİNMESİ" İSTENİYOR

Başbakan, çok büyük tartışmalara yol açan anayasa değişikliğinin oy kullanacaklar açısından da referandumun sonucu açısından da “içe sinmesini” hedefliyor.

"EVET" SONUCUNUN UZUN UZADIYA TARTIŞMA KONUSU OLMASI İSTENMİYOR

16 Nisan'da “evet” çıktığında bu kararın meşruiyetinin ve oylanan değişikliğin içeriğinin daha fazla tartışılmasını istemiyor.

"DOĞRU OLAN"

Mevcut Anayasa'nın 21 maddesini ortadan kaldıran, 67 maddesinde değişiklik getiren, Türkiye Cumhuriyeti'ni demokratik sistemlerin birinden alıp bir ölçüde karma başka bir sisteme taşıyacak olan bu çaptaki bir düzenlemeler bütününün içe sinmesini arzu etmek, sorumluluk sahibi bir siyasetçi için doğru olanı yapmak demek.

20170225_2_22059958_19259928_Web

"TERÖR" SÖYLEMİ

Yıldırım'ın, “PKK, FETÖ, ‘hayır' kampanyası yapıyor” derken bu kez yanına CHP ve HDP'yi koymaması, "hayırcıları" vatan hainliği ve terörist ortaklığına kadar geniş bir yelpazede tecrit eden bir yaklaşımın yanlışlığının muhasebesini çok iyi yaptığı görülüyor.

CHP DE YAPACAK MI?

CHP'nin benzer bir tanıtım toplantısı yapacağına dair bir haber henüz almadık.

Haber Ara