Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Bilal Erdoğan: 'Bu ümmet birlik olduğunda karşısında kimse duramamıştır'

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan, 'Bu topraklarda bin yılı aşkın birlik olmayı başarmışız. Bu ümmet ne zaman birlik oldu o zaman karşısında kimse duramamıştır.' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-25 08:36:26

Bilal Erdoğan: 'Bu ümmet birlik olduğunda karşısında kimse duramamıştır'

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, TÜGVA Muş Temsilciliğinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, temsilciliğin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü etkinliklerinin başlayacağını ifade eden Erdoğan, "Malazgirt, yeniden hak ettiği önemi ve değeri bulacak. Vakfımız, aslında bu Malazgirt ruhu dediğimiz yani ümmetin birlikteliğini sembolize eden değerleri gençlerimizde yaratmak ve kalplerinde canlandırmak için yola çıkmıştır." dedi.

"Türk milleti, bütün milletin bayraktarlığını yaptı"

Teknolojinin bütün imkanlarını seferber eden Batı'nın, toplumların kendi kimlikleriyle yaşamasına tahammül etmediğine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

. Müslümanların yaşamasına tahammül etti mi? Etmedi. Niye etmedi? Çünkü Müslümanlar yüzlerce yıl bu topraklara, insanlara barış ve adalet getirdi. Türk milleti bütün milletin bayraktarlığını yaptı. Bütün ümmetin bir araya gelmesinin önderliğini yaptı. Malazgirt'te sadece bir ırkın temsilcileri yoktur. Orada bütün ümmetin temsilcileri bir araya gelerek bugünkü batı medeniyetin o zaman ki önder gücü olan Bizans'ı mağlup etti. Çünkü bir birlik şuuru ve ruhu vardı. Aynı inanç etrafında birleşen kişisel, grupsal, ırkı temellerine dayalı çıkarları bir yana bırakan insanlar, inancını ayaklar altına almak isteyenlere büyük bir hezimet yaşattı. İnanın inancımızın karşısında olanlar birliğimizin değerini bizden daha çok iyi biliyorlar."

"Bu topraklarda bin yılı aşkın birlik olmayı başarmışız"

"Her zaman içimize nifak tohumları ektiler ve aramıza girdiler." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye'de, Türkiye'yi bölmek isteyen grupları destekleyenlere bakıyorsunuz Avrupa'da Amerika'da. Niye? Yeter ki Türkiye zayıf olsun, yeter ki burada insanlar birbirine karşı içinde husumet beslesin. Bunu canlı tutmaya çalışıyorlar. Bize düşen nedir her şeyden önce ben değerlere aynı inanca bağlıysam, o zaman kişisel veya grupsal değerleri ve çıkarları bir tarafa bırakacağım ve birlik olmaya çalışacağım. Bu topraklarda bin yılı aşkın birlik olmayı başarmışız. Bu ümmet ne zaman birlik oldu o zaman karşısında kimse duramamıştır. Malazgirt'te, İstanbul'un Fethi'nde, Haçlı Seferleri'nde, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda da öyle olmuş 15 Temmuz'a varıncaya kadar. Elhamdülillah ne zaman bu millet bir olmuş, işte o zaman güçlü olmuş, o zaman düşmanlarını hezimete uğratmıştır."

TÜGVA Muş Temsilcisi Tahsin Oran'ın, Erdoğan'a tablo hediye etmesinin ardından açılış kurdelesi kesildi.

Haber Ara