Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Beykoz’da 15 Temmuz ruhu

Beykoz Müftülüğü bünyesinde kurulan Gençlik Kolları ekibi, “15 Temmuz Ruhu ve Gençlik” konulu bir program düzenledi. Programda konuşan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, “Vatan nöbetimiz kıyamete kadar devam edecektir” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-04 15:42:30

Beykoz’da 15 Temmuz ruhu

Beykoz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde yapılan programa çok sayıda gencin yanı sıra, 15 Temmuz'da bedenini tankın önüne atan Metin Doğan ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı katıldı.

DİNİ DOĞRU YERDEN ÖĞRENMELİ

Beykoz Kaymakamlığı koordinesinde Beykoz Müftülüğü ve Beykoz Belediyesi işbirliğiyle yapılan program, Kavacık Yıldırım Beyazıt Camii Müezzin-Kayyım'ı Orhan Yalçınkaya'nın Kur'an-ı kerim tilavetiyle başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının 15 Temmuz Sinevizyon gösterisinin ardından Beykoz Müftüsü Ali Efe, gençliğin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, gençlerin ülkemizin geleceği için kendilerini iyi yetiştirmeleri ve sapkın dinî akımlardan korunabilmeleri için din gönüllüsü hocalarımızla irtibatlarının devamının gerekli olduğunu söyledi. Efe'den sonra söz alan 15 Temmuz Gazisi Metin Doğan da o gece sadece vatan aşkının verdiği sorumlulukla meydana çıktığını ölümü göze alarak tanklara direndiğini söyledi.

BEYKOZ1

KÖLELEŞTİRİLMEYE KARŞI DİRENECEĞİZ

Programın ana konuşmacılarından olan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, gençlerin 15 Temmuz'da gösterdiği cesaret ve kahramanlıklarda örnekler verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Millet olarak ülkemize karşı girişilen işgal girişimini püskürttük. Fakat ‘Türkiye Türklere bırakılamayacak kadar önemli bir ülkedir.' diyen Batılı kafaların boş durmayacağını iyi biliyoruz. Kullanışlı satılmışlar ve küresel güçlerin gönüllü köleleri, farklı dönemlerde milletimize saldırmaktan sakınmayacaklar. Şehitler verdik, gazilerimiz var. İhanet cephelerinin hedeflerinde Türkiye var. Köleleştirmek istedikleri bir millet var. Ama buradan onlara sesleniyoruz ki bu aziz milleti asla köleleştiremeyeceksiniz ve yenemeyeceksiniz. Bu devlete asla diz çöktüremeyeceksiniz.

Vatan nöbetimiz kıyamete kadar devam edecektir. Darbeci katillere, beyinleri ve ruhları satılmış hainlere karşı iman dolu göğsümüzü siper etmeye devam edeceğiz. Aynı Çanakkale'de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi meydanlara çıkarken eşimizle, dostumuzla helalleşerek çıktık. Dönmek üzere çıkmadık. Her namazda şahadeti duasının başına koyan bir milleti kim yenebilir? Kim esir edebilir?

Gençlerimiz 15 Temmuz ruhunu daha çok okuyarak, daha çok kendilerini yetiştirerek yaşatacaklardır. 15 Temmuz kahramanları vazifelerini yerine getirdiler. Şimdi bilimde, kültürde, sanatta ülkemizi dünya genelinde zirveye taşımak için gayret göstereceğiz. Uluslararası arenada Türkiye'yi her alanda yukarılara taşımak için gece gündüz çalışacağız. Kahramanlık sadece gaza meydanlarında olmaz. İlimde, sanatta başarıyı yakalayan ülkesi için üretenler de kahramanlardır.

Teyakkuzda olacağız ama ümitsiz olmayacağız. Pentagon'un, Pensilvanya'nın üzerimizdeki hesapları hiçbir zaman tutmayacak. Onların hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır. Yarınlar bizim olacak. Türkiye'miz aydınlık geleceklere gebedir. Ülkemiz için üretmeye, koşmaya, çalışmaya devam edeceğiz.”

Yaklaşık üç saat süren program gençlerin okudukları şiirlerin ardından sona erdi.

Haber Ara