Dolar

32,2966

Euro

34,7841

Altın

2.409,49

Bist

10.270,25

'Bekçi'den ilk gözaltı

Beyoğlu’nda geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde yaşanan bir kargaşa sonrasında 'gece kartalları' bekçiler ilk gözaltılarını gerçekleştirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-23 09:02:09

'Bekçi'den ilk gözaltı

Ajansların haberine göre oto yıkamacı Zafer Ö. adlı vatandaş alkol aldıktan sonra 17 Ağustos 2017 günü gece saat 03.00 sularında evinin bulunduğu Beyoğlu Kapıkahyası sokakta bilinmeyen bir nedenle olay çıkardı.

ŞÜPHELİNİN ÜZERİNDEKİ SİLAH PATLADI

Bunun üzerine olay yerine önce geçtiğimiz hafta göreve başlayan mahalle bekçileri sonrasında bir polis memuru intikal ederek üzerinde silah olduğu öğrenilen Zafer Ö., polisler ve bekçiler tarafından gözaltına alınmak istendi. Zafer Ö.'nün kardeşi Eser Ö. ile annesinin de evden çıkması üzerine tartışma daha da alevlendi. Bu sırada Zafer Ö.'nün elindeki silah ateş aldı. Patlayan silahtan çıkan kurşun kimseye isabet etmedi. Birkaç gece bekçisi ile polis memurunun daha olay yerine intikal etmesiyle birlikte tartışma arbedeye dönüştü.

ŞÜPHELİ ŞAHIS ÇIKARILDIĞI HAKİMLİKÇE TUTUKLANDI

Olayın ardından Zafer Ö. ve kardeşi Eser Ö. gözaltına alındı. Eser Ö. emniyetten serbest bırakılırken, Zafer Ö, tutuklama çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hakimlikteki sorgusunda polisler tarafından darp edildiğini kaydeden şüpheli Zafer Ö. ifadesinde, “Bir bekçi de kavga esnasında annemi bayılttı. Pazar sokağında kamera yok diye oraya götürüldüm. Bir kez de orada darp edildim” dedi.

Şüpheli Zafer Ö'yü “Ateşli Silahlar satın alma veya bulundurma” ile “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından tutuklanırken, Zafer Ö.'nün ailesinin polisler ve gece bekçileri hakkında suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.

 

Haber Ara