Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Başdanışman’dan Cumhuriyet’i silme yanıtı

Bazı medya organları ile CHP’li vekillerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın twitter bio’sundaki güncellemeyi eleştirmesi karşısında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank’ın tepkisi sert oldu. Varank, eski Cumhurbaşkanlarına ait davetiyeleri paylaştı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-15 12:16:17

Başdanışman’dan Cumhuriyet’i silme yanıtı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

CHP ve bazı muhalif medya organları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya hesaplarındaki “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı” ifadesini “Türkiye Cumhurbaşkanı” olarak değiştirmesine tepki gösterirken, Cumhurbaşkanı cephesinden açıklama geldi.

CHP'DEN CUMHURBAŞKANI'NA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya hesaplarından 'Türkiye Cumhuriyeti'ni silmesine tepki gösterdi. CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya hesaplarında “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı” olan unvanını neden “Türkiye Cumhurbaşkanı” olarak değiştirdiğini sordu. Doğan, konuyla ilgili olarak Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı'na başvuruda bulundu. Başvurusunda Türkiye Devleti'nin bir Cumhuriyet olduğunun Anayasanın 1'inci maddesinde “Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir” hükmü ile açıkça düzenlendiğine dikkat çeken Doğan, “Cumhurbaşkanlığının konuyla ilgili bir açıklama yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hangi gerekçeyle sosyal medya hesaplarında ‘cumhuriyet' ifadesini kaldırmıştır?” ifadelerini kullandı.

6_2

7_4

8_4

DANIŞMAN VARANK, ESKİ ÖRNEKLERİ SIRALADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank ise geçmiş Cumhurbaşkanlarından örnekler vererek yeni uygulamayı savundu.

Habercilik yerine dangalakça muhalefet yapmaya çalışan odatv ve benzerleri biraz da araştırma yapmayı deneyebilirler” ifadelerini kullanan Varank, aralarında 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk dönemine ait görsellerin de bulunduğu “Türkiye Cumhurbaşkanı” ifadesinin kullanıldığı pek çok davetiye paylaştı.

4_2

5_6

Haber Ara