Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Başbakan Yıldırım: Yaralı kardeşlerimizin yaralarını saracağız

Başbakan Binali Yıldırım, Yenikapı'daki Kudüs'e destek mitinginde kürsüye çıktı. Yıldırım, 'Filistin Türkiye'nin meselesidir. Milletimizin meselesidir. Bugün bu meydandan hep bir ağızdan tepkimizi ortaya koyuyoruz. Yaralı kardeşlerimizin yaralarını saracağız. Türkiye'ye yakışan budur.' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-18 17:23:06

Başbakan Yıldırım: Yaralı kardeşlerimizin yaralarını saracağız

Başbakan Binali Yıldırım, Yenikapı'daki Kudüs'e destek mitinginde kürsüye çıktı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları:

FİLİSTİN TÜRKİYE'NİN MESELESİDİR

Mescid-i Aksayı İstanbul'dan selamlıyorum. Filistin'e selam olsun. İsrail zulmünü lanetlemek için bir araya geldik. Bugün bu zulüm karşısında ülkemizin safını duruşunu dünyaya ilan etmek için toplandık. Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz diye haykırıyoruz. Filistinli kardeşlerimizi yardımsız bırakma yarabbim. İnsanlıktan nasibini almayan haydutlar yine sahneye çıktı. Haykırıyoruz çünkü acımız büyük. Gözlerimiz yaşlı kalplerimiz yangın yeri. Filistin toprakları bir kez daha kana bulandı. Amerika Başkanı binlerce Filistinlinin kurşunlanmasını keyifle seyretmiştir. Vahim bir yanlışa imza atarak büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan ABD başkanı bu zulme ortak olmuştur. Uluslararası hukuk çiğnenmiş, dünya suskun, İsrail azgınlaşmıştır.

Filistin Türkiye'nin meselesidir. Milletimizin meselesidir. Bugün bu meydandan hep bir ağızdan tepkimizi ortaya koyuyoruz. Yaralı kardeşlerimizin yaralarını saracağız. Türkiye'ye yakışan budur.

Ne yazık ki masum insanları katlettiği yetmez gibi yaralılara yardıma da izin vermiyor İsrail yönetimi. İnsani yardımlar konusunda devlet olarak da millet olarak da hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Gerekirse Birleşmiş Milletler'i gerekirse başka organları harekete geçirerek mutlaka yaralı kardeşlerimizin yarasını saracağız.

Filistin, çaresiz değilsin.

 

Haber Ara