Dolar

32,3721

Euro

34,7751

Altın

2.434,57

Bist

10.082,77

Başbakan Yıldırım: Türkiye'yi işgal etmek isteyenlere direnmek meşru müdafaadır

Burdur'da partisin 6. olağan kongresinde konuşan Başbakan Yıldırım, KHK eleştirilerine yönelik, 'Türkiye'yi işgal etmek isteyenlere, Meclis'i bombalamak, hükümeti alaşağı etmek, kurumları silah zoru ile ele geçirmek isteyenlere direnmek bir görevdir, bir meşru müdafaadır. Türkiye milleti de bunu en güzel şekilde yapmıştır.' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-31 13:34:40

Başbakan Yıldırım:  Türkiye'yi işgal etmek isteyenlere direnmek meşru müdafaadır

Başbakan Binali Yıldırım, Burdur'da partisin 6. olağan kongresinde konuştu. Yıldırım'ın açıklamalarında son günlerden gündemde yer alan KHK eleştirilerine yanıt verdi. Yıldırım KHK ile ilgili olarak, "Türkiye'yi işgal etmek isteyenlere, Meclis'i bombalamak, hükümeti alaşağı etmek, kurumları silah zoru ile ele geçirmek isteyenlere direnmek bir görevdir, bir meşru müdafaadır. Türkiye milleti de bunu en güzel şekilde yapmıştır." dedi. 

 

KILIÇDAROĞLU'NUN KHK ELEŞTİRİSİNE TEPKİ

"Son günlerde bir tartışma var. Önüne gelen konuşuyor. Neymiş, biz bir düzenleme yapmışız, vatandaşları korumaya almışız. Ne yapacaktık, darbeye karşı alçakların karşısına hayatını koyan insanlara "Niye gelip darbeyi önlediniz?" mi diyecektik. Burdurluların güzel bir lafı var. Güttüğü 3 keçi, ıslığı dağı taşı deldi geçti. Kılıçdaroğlu'nunki da aynı buna benziyor. Ne var bunda? Bir daha darbe girişimi olursa vatandaşlar sokağa çıkmasın mı? Başarılı olsaydı, onu mu istiyorsunuz? Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi işgal etmek isteyenlere, Meclis'i bombalamak, hükümeti alaşağı etmek, kurumları silah zoru ile ele geçirmek isteyenlere direnmek bir görevdir, bir meşru müdafaadır. Türkiye milleti de bunu en güzel şekilde yapmıştır.

Kanunsuz emir veren, o emir ülkeyi yıkmaya yönelikse ona karşı çıkan bir kahramandır. Darbeci komutana itaat edeceksin, suç işlemesine fırsat vereceksin. Bu zihniyete göre vatandaşa kurşun atmayan asker suç işlemiş oluyor."

Haber Ara