Dolar

32,5333

Euro

34,9629

Altın

2.435,64

Bist

9.915,62

Başbakan Yıldırım: Türkiye depremzede kardeşlerinin yanında

Başbakan Yıldırım, Irak'ta meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin 'Türkiye'nin bütün varlığıyla depremzede kardeşlerinin yanında olduğunu bilmelerini istiyoruz.' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-13 08:47:59

Başbakan Yıldırım: Türkiye depremzede kardeşlerinin yanında

Irak-İran sınırında meydana gelen ve 200'den fazla kişininni ölümüne neden olan 7.3'lük depremin ardından Türkiye harekete geçti. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada İlk yardım konvoyununu yola çıktığı duyuruldu. Öte yandan Türk arama kurtarma ekibi, askeri kargo uçağıyla Ankara'dan Irak'ın Süleymaniye kentine hareket etti. Afad'ın koordine ettiği ekipte doktorlar da bulunuyor.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada şunlar dile getirildi: "Türkiye Kuzey Irakta merkez üssü Süleymaniye olan depremin acısını yüreğinde hissetmiş ve ilk dakikadan itibaren depremzede kardeşlerinin yanında olmak için harekete geçmiştir. Kızılayımızın yardım konvoyu yoldadır.Depremi yaşayan kardeşlerimize büyük geçmiş olsun diyor, hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.

İLK YARDIM KONVOYU YOLA ÇIKMIŞTIR

Bilvesile Türkiyenin bütün varlığıyla depremzede kardeşlerinin yanında olduğunu bilmelerini istiyoruz. Deprem acısını yaşayan kardeş Irak halkının ihtiyaç duyacağı tıbbi ve gıda yardımı başta olmak üzere bütün talepleri için Türkiye harekete geçmiş, ilk yardım konvoyunu yola çıkarmıştır. Allahtan dileğimiz daha fazla can kayıplarının yaşanmamasıdır. Bu büyük acıyı yaşayan Kardeş Irak halkına ve yönetimine ve Kuzey Irak yönetimine derin üzüntülerimizi ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Depremi yaşayan kardeşlerimizin Allah yar ve yardımcıları olsun."

Haber Ara