Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Başbakan Binali Yıldırım: Kürt sorunu yok, PKK sorunu var

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyetin Çankaya Köşkü'nde kabulünde konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-03 14:35:50

Başbakan Binali Yıldırım: Kürt sorunu yok, PKK sorunu var

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin 3 koldan örgütlere karşı mücadele gerçekleştirdiğini ve PKK sorununa dikkat çekerek 'Kürt sorunu yok, PKK sorunu var' dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından asatır başları;

Terörden yıllardır çekiyoruz. Aslında Türkiye'de Kürt sorunu yok, Kürtlerin PKK gibi sorunu var. bu sorun her bakımdan bizi geride bırakıyor. Bundan orada yaşayan vatandaşlarımız zarar görüyor. Artık vatandaşlarım görsün, bu terör örgütünün bölgenin gelişmesine karşı ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Çocuklarımızın bunların ellerine düşmesine izin vermeyelim.

'3 KOLDA TERÖRE KARŞI MÜCADELE DEVAM EDİYOR'

Teröre karşı 15 yılda Doğu ve Güneydoğu'da kişi başında düşen milli gelir 5 bin doların üzerine çıkarıldı. Artık Türkiye'nin terörle anılmasının önüne geçme zamanı geldi. Bir yandan DAEŞ, bir yandan PKK bir yandan da FETÖ'ye karşı faaliyet sürdürüyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımız Türkiye'nin geleceğinin teminatıdır. Bunu biz 15 Temmuz'da gördük. İlk önce sizler meydana inerek, bayrağa sahip çıkarak yere düşmesini engellediniz. Esnaflarımızın sorunlarını kendi derdimiz gibi görüyoruz. Sizin yüzünüz gülerse milletimizin yüzü güler. Bunu biliyor ve ona göre tedbirler alıyoruz.

'DÜNYA KÜÇÜLDÜ, TÜRKİYE BÜYÜDÜ'

Geçtidiğimiz 3 ay süresince başımıza gelmeyen kalmadı. Bir yandan darbe, bir yandan terörle mücadele, bir yandan da halkımızın dertleriyle dertleniyoruz. Devlet ve vatandaş kavgalı olamaz, hukuk devletine yakışmaz. Biz sadece emanetçiyiz, verdiğiniz görevi en iyi şekilde yapmakla yükümlüyüz. Yapmadığımız zaman ise gereken dersi verirsiniz. Biz hükmeden değil, vatandaş ve esnafın sıkıntılarını çözmek için var gücüyle çalışan hizmetkarız. 2002 yıldan bugüne milli geliri yüzde 5'e yakın artırdık. 2009 hatta 2002'den bu yana 27 çeyrek büyüdük. Dünya küçüldü, Türkiye büyüdü. Bizim ülkesini ve sorumluluğunu seven esanafımız var. Sadece 36 milyar dolar olan ihracatımızı 2015 yılında tam 4 kat artarak 144 milyar dolara çıkardık. 2002 yılında yüzde 11'in üzerinde olan bütçe açığını yüzde 2'nin altına indirdik. Bugün Türkiye'nin ekonomik göstergeleri dünyadaki birçok ülkeden daha iyi durumda. Vatandaş ekonominin iyiye gittiğini söylerken değerlendirme kuruluşlarının söyledikleri önemli mi? Bizim notumuzu vatandaş belirler. Türkiye'ye ayar vermeye çalışanlar, 15 Temmuz'da derslerini aldılar. Ekonomimizin temelleri sapa sağlam. Yerli ve yabancı yatırımlar tereddüt göstermiyor. Biz ülkemizi sorunlarından tamamen kurtarmak ve milletimizin yüzünü daha fazla güldürmek için gece gündüz çalışıyoruz.

'TÜRKİYE'Yİ GÜÇLÜ KILMAK İÇİN EMİN ADIMLARLA İLERLEYECEĞİZ'

Şimdi laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyma zamanı. Birlikte aynı heyecanı taşımasak, bizler bu kadar güçlü olmaz, bu başarıları yakalayamazdık. Biz sizlere güveniyoruz. Birileri Türkiye'nin dinamikleriyle oynamaya çalışıyor, biz Türkiye'yi daha güçlü kılmak için emin adımlarla ilerleyeceğiz. Yeniden yapılandırma, vergi barışı, stok affı, kasa fazlası gibi birçok yaşanılan sıkıntıları ortadan kaldıracak düzenlemeleri yaptık.

'EĞER HESAP SORAMAZSAK ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ BİZDEN DAVACI OLUR'

Yarınımız bugünden daha güzel olacak. Hiç endişeniz olmasın. Türkiye'yi kötü göstermek gibi bir alışkanlık var. FETÖ himmet diye topladığı parayı lobi çalışması yapan şirketlere aktararak Türkiye aleyhinde çalışmalar yapıyor. Aranızda FETÖ'cülere yer vermeyin. Eğer bunların hesabını sormazsak şehitlerimiz ve gazilerimiz bizden davacı olur. Bu büyük bir mesele ve bunu beraber çözeceğiz. Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırma hedefimiz var. Bunu birlikte yapacağız. Bunu gerçekleştirecek gücümüz ve alt yapımız var.

Haber Ara