Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Başakşehir Belediye Başkanı seçimi ne zaman olacak?

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-29 17:06:28

Başakşehir Belediye Başkanı seçimi ne zaman olacak?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında AK Parti İstanbul İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için öne çıkan ismin dün Başakşehir Belediye Başkanlığı'nı yürüten Mevlüt Uysal olduğu öğrenildi ve ardından yapılan Belediye Başkanlığı seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Mevlüt Uysal geldi.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLACAK?

Ak Parti'nin İBB Başkanlığı seçimlerinde Mevlüt Uysal'ı aday göstermesi üzerine boşalan Başakşehir Belediye Başkanlığı koltuğu için seçimler 4 Ekim Çarşamba günü saat 15.00'te yapılacak.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN KİMLER ADAY OLABİLİR?

Belediye meclisindeki tüm üyeler başkanlığa aday olabiliyor.

AK PARTİ'NİN BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLACAK?

Ak Parti'nin adayı belli değil fakat iki isim öne çıkıyor. Bunlardan birisi 36 yaşındaki İstanbul doğumlu Kağan Şahin. Diğeri ise 40 yaşındaki Düzce doğumlu Cüneyt Yılmaz. 

Untitled-2_17

CHP'NİN BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLACAK?

Oy ağırlığı düşünüldüğünde kazanmasına ihtimal verilmeyen CHP adayı ise henüz belli dğeil. Cumhuriyet Halk Partisi, Başakşehir Belediye Bakanlığı için adayını yarın belirleyecek.

PEKİ BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLACAK?

5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre 37 sandalyeli Başakşehir Belediyesi Meclisi'nde 25 Ak Partili, 12 de CHP'li üye var. Buradaki seçimin ilk iki turunda 3/2 kuralı gereğince 25 oy aranacak.

Haber Ara