Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bardakçı: Suudilerin “Atatürk’ün çizgisine gireceğini” düşünmek mizahtan ibaret

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın 'Ilımlı İslam' çıkışı Türkiye'de de gündem olmayı sürdürüyor...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-27 15:40:48

Bardakçı: Suudilerin “Atatürk’ün çizgisine gireceğini” düşünmek mizahtan ibaret

Geçtiğimiz hafta Salı günü Riyad'da düzenlenen bir ekonomik toplantıda Guardian Gazetesi'ne konuşan Suudi Arabistan veliaht Prensi Muhammed bin Selman ülkesinin “ılımlı İslâm'a döneceğini” belirterek gündeme oturdu. Uluslararası basında çokça konuşulan konu Türkiye'de de tartışıldı ve gazeteci Ertuğrul Özkök'ün konu ile ilgili “Suudi kardeşim, gün gelecek Atatürk'e de döneceksin” diye yazdı.

Habertürk Gazetesi Yazarı Murat Bardakçı bugünkü köşesinde Özkök'ün bu yazısını eleştirerek, Mustafa Kemal Atatürk'ün Ortadoğu'da sevilmediğini yazdı. Bardakçı "Suudi Arabistan'ın günün birinde 'Atatürk'ün çizgisine gireceğini' düşünmek aslında hayal bile değildir, mizahtan ibarettir" dedi.

İşte yazının ilgili bölümü:

"İslâm dünyasının Atatürk'e bakışı hakkında gözden uzak tutmamamız gereken bir hakikat vardır: İslâmî kuralların günlük hayatın ayrılmaz bir parçası olan Ortadoğu'da sevilmez, üstelik Müslüman dünyanın ekseriyeti sadece Atatürk'ü değil, Türkiye'nin lâik sistemini de hoş karşılamaz. Vaziyet böyle olunca, Vehhabîliğin ve Selefîliğin merkezi Suudi Arabistan'ın günün birinde “Atatürk'ün çizgisine gireceğini” düşünmek aslında hayal bile değildir, mizahtan ibarettir."

Haber Ara