Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Avrupa'dan 23 Nisan'da Türkiye çıkarması

25-26 Nisan'da yapılacak Türkiye-AB zirvesinin hemen öncesinde, Gaziantep, AB'nin 3 önemli ismini ağırlayacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-16 11:05:27

Avrupa'dan 23 Nisan'da Türkiye çıkarması

Habertürk'ün haberine göre Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Almanya Şansölyesi Merkel ve Avrupa Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, 23 Nisan Cumartesi günü Gaziantep'te olacak.

Suriyeli sığınmacılara yönelik çalışmaları yerinde inceleyecek olan isimler.

Bu ziyaret, Türkiye'nin vize serbestisi yol haritasında geldiği nokta açısından da kritik önem taşıyor.

Çünkü 4 Mayıs'ta AB Komisyonu, Avrupa Konseyi'ne vize serbestisi kararı alması için üçüncü ve son vize raporunu sunacak.

3 MİLYAR EURO, BU ZİYARETLE GELEBİLİR

Bu ziyarette, AB'nin Suriyeli sığınmacılar için 3 milyar Euro'nun bir bölümünü Türkiye'ye aktarması bekleniyor.

TÜRKİYE - AB ZİRVESİ

25-26 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Türkiye-AB Yüksek Düzeyli İşbirliği Toplantısı, ilk gün İstanbul'da, ikinci gün Ankara'da gerçekleştirilecek.

ZİRVEYE KİMLER KATILACAK?

AB Heyeti: AB'nin Komşuluk Politikaları ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Ekonomiden ve Gümrük Birliği'nden sorumlu Komiser Pierre Moskovici, Ticaretten Sorumlu Komiser Cecilia Malmström, Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Komiser Carlos Moedas, Rekabetten Sorumlu Komiser Margrethe Vestager

Türkiye heyeti: Türk heyetinde ise AB Bakanı Volkan Bozkır, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım

BİR ÖNEMLİ ZİRVE DAHA

Ayrıca İstanbul'da AB ve Türk iş dünyasının katılacağı, Gümrük Birliği'nin yenilenmesi, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı anlaşmasına Türkiye'nin dahil edilmesi ve karşılıklı yatırımların ele alınacağı bir toplantı düzenlenecek.

KİLİS ZİYARETİ YOK

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, 17 Nisan'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Kilis'e gidecekti. İkili, nüfusundan fazla sığınmacı barındıran Kilis'te kampları gezecekti. Program Kilis'teki güvenlik sorunları nedeniyle ertelenmişti.

 

Haber Ara