Dolar

32,3814

Euro

34,6862

Altın

2.410,10

Bist

10.098,28

'Atatürkçüler rakiplerini yendi, iknasını ise Ak Parti yapıyor'

Kamuoyunda 'Atatürk karşıtlığıyla bilinen' Gazeteci Hakan Albayrak, Ak Parti'de yaşanan 'Atatürk açılımını' eleştirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-11 16:30:15

'Atatürkçüler rakiplerini yendi, iknasını ise Ak Parti yapıyor'

10 Kasım öncesindebirçok Ak Parti teşkilatı mahallelerde, ilçelerde, illerde afişler asıp, duyurular yaparak halkı 10 Kasım'da Anıtkabir'de buluşmaya çağırdı. Bununu yanısıra 9 Kasım akşamından teşkilatlar önünden Ankara'ya otobüsler kaldırıldı. 10 Kasım sabahı ise 'iktidar yanlısı' denilen gazetelerin bir çoğu 'Atatüürk' temasıyla çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili “CHP gibi amorf bir partinin Atatürk'ü milletimizden kaçırmasına rıza göstermeyeceğiz”dedi. Ak Parti'de yaşananlar 'Atatürk açılımı' şeklinde yorumlanırken, bu duruma eleştiriler de geliyor.

Karar Yazarı Hakan Albayrak, konuyu bugünkü köşesine taşıyarak, "Atatürkçüler rakiplerini yendi, iknasını ise Ak Parti yapıyor" dedi.

İşte Albayrak'ın yazısının ilgili bölümü:

AK Parti medyasında bir süredir “Atatürkçülük” manifestoları yayımlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü konuşması da bir “Atatürkçülük” manifestosuydu. Zoraki değil bu “Atatürkçülük”. Gönüllü. Dahası coşkulu. Hatta militan. Baksanıza; bazı AK Parti teşkilatları “Atatürkçülük”ün en önde gideni olduklarını göstermek için nasıl da çırpınıyor...

80 milyon nüfuslu Türkiye'de her görüşten insanların olması tabiidir. “Atatürkçüler” de elbette olacak ve biz bunu böylece kabul edeceğiz. İyi de, “Atatürkçülük”ün bayraktarlığı AK Parti'ye mi kaldı? Erdoğan öyle düşünüyor olmalı ki, “Atatürk”ü Marksist söylemli faşistlerin tekeline bırakmamaktan bahsediyor ve “CHP gibi amorf bir partinin Atatürk'ü milletimizden kaçırmasına rıza göstermeyeceğiz” diye konuşuyor.

İspanya İç Savaşı sırasında Salamanca Üniversitesi Rektörü Profesör Don Miguel de Unamuno, General Franco'nun adamlarına “Sizde kaba kuvvet var ama adalet yok. Yeneceksiniz ama ikna edemeyeceksiniz! (Vencereis pero no convencereis!)” diye seslenmişti. “Atatürkçüler” de vaktiyle rakiplerini yenmiş ama asla ikna edememişlerdi. İkna işini şimdi Erdoğan ve AK Parti hallediyor.

Ben şahsen hâlâ ikna olmadım, olmuyorum, olmayacağım!

İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız:

774672_1

Haber Ara