Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Gazetelerde Mustafa Kemal güzellemeleri

10 Kasım 1938 yılında hayatını kaybeden Mustafa Kemal Atatürk için anma törenleri düzenlenirken, birçok gazete de konuyu birinci sayfadan gördü.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-10 14:36:13

Gazetelerde Mustafa Kemal güzellemeleri

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Mustafa Kemal Atatürk, bundan tam 79 yıl önce 10 Kasım 1938'de hayatını kaybeden Mustafa Kemal Atatürk için her yıl olduğu gibi bu yıl da anma törenleri düzenlendi. Birçok gazete de Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümüne birinci sayfasında yer verdi.

İKTİDAR MEDYASI DA AYNI BAŞLIKLARLA ÇIKTI

Fakat bu yıl, geride bırakılan yıllardaki gibi yalnızca Sözcü, Cumhuriyet, Hürriyet gibi gazeteler değil, 'iktidar medyası' şeklinde tanımlanan Ak Parti iktidarına yakın gazeteler de aynı başlıklarla çıktı.

İşte o gazeteler:

3_25

1_30


4_18

2_31

Hürriyet, Sözcü, Haber Türk, Posta, Aydınlık gibi gazeteler konuya neredeyse tam sayfa ayırırken; Star, Yeni Şafak ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığı ile bilinen Karar gazeteleri "Saygıyla anıyoruz" başlığı ile yer verdi.

y_1

k_1

s_1

AKİT SERDENGEÇTİ'Yİ ANDI

Akit gazetesi ise Mustafa Kemal Atatürk'e ilişkin bir paylaşımda bulunmazken, birinci sayfadan Adalet Partisi Antalya eski Milletvekili Osman Yüksel Serdengeçti için anma mesajına yer verdi. Mesajda "10 Kasım 1983'te Hakk'a yürüyen İslam davasının savunucularından mütefekkir Osman Yüksel Serdengeçti'yi vefatının 34. sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle anıyoruz" denildi.

Türkiye ve Milat ise hiçbir mesaj paylaşmayan gazeteler oldu.

87262

ERDOĞAN'DAN 'ATATÜRK' AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü konuşmasında, “Birileri çıkmış biz Atatürk'e Atatürk dedik diye bir sürü senaryolar yazıyor. Adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise bizim bunu ifade etmemizden daha doğal ne olabilir. Söylemi Marksist, faşist çevrelerin tekeline mi bırakacağız? CHP gibi bir partinin Atatürk'ü milletimizden kaçırmasına rıza göstermeyeceğiz” dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Erdoğan'ın sözlerine "AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk sevgisi azlığının suçlusunu da buldu: CHP. Ey Erdoğan; Senin Atatürk sevginin, ilk kez Atatürk'e Atatürk demenin sebebi 16 Nisan'dır! Nafile çabanı bu millet görüyor! Rejimi değiştirmeye kalktığınız 16 Nisan'da YSK marifetiyle saydık sandığınız oylar sayılmadı, tartıldı! İşte bu yüzden; Yapılacak ilk seçim dikta heveslileri ile Cumhuriyet sevdalıları arasındaki bir referandum olacaktır.Korkuyorsunuz! Dizleriniz titriyor!" karşılığını verdi.

10 KASIM ÇAĞRISI

Ak Parti'nin bazı ilçe teşkilatları pankartlar asarak 10 Kasım'da Anıtkabir ziyareti için çağrı yapmıştı. Birçok ilçe başkanlığının önünden dün gece itibari ile Ankara'ya otobüs kaldırıldı. 

0322071241967

Haber Ara