Dolar

32,2201

Euro

34,7776

Altın

2.427,81

Bist

10.055,98

'Ankara’da dipten gelen bir dalga büyüyor'

Numan Kurtulmuş, Hürriyet'te verdiği demeçte 'Baştan beri Suriye politikasının büyük yanlışlarla dolu olduğuna inananlardanım...' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-05 10:38:25

'Ankara’da dipten gelen bir dalga büyüyor'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Gazete yazarlarından Murat Yetkin, bugünkü köşesinde Ankara'da Suriye konusunda yaşanan bazı değişimleri kaleme aldı.

Suriye ve Irak eksenli kargaşaların bri numaralı gündem maddesi olduğu bu günlerde "PYD-YPG-PKK varlığı" konusunda yaşanan bazı gelişmeleri aktaran Yetkin, Başbakan Yıldırım'ın “İsrail ve Rusya'dan sonra Irak ile barışmaya gidiyorum” demesinden bir gün sonra, "yani dün, 4 Ocak'ta" Irak'ın Şii Başbakanı Haydar İbadi'nin Rudaw'a verdiği röportajı gündeme getirdi.

Yetkin, İbadi'nin 30 küsur yıldır Irak topraklarında bulunan PKK'yı işaret ederek, “Siyasi mülteci olsalar başka ama buradan Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak için silahlı eylemler düzenlemelerine katılmam mümkün değil" sözlerini aktardı.

Yetkin şöyle devam etti:

"SORMASAM OLMAZ..."

Şimdi sormasam olmaz, biliyorum. AK Parti hükümeti Obama'nın Suriye siyasetini “kepaze” buluyor da, Türkiye'nin daha şurada altı, yedi aydır değişmiş siyaseti çok mu yüz akı? (Sığınmacılara yapılan insani yardımı dışında tutarak soruyorum.)

CEVAP KURTULMUŞ'UN "SURİYE" SÖZLERİNDE

Cevabını da yine Kurtulmuş'tan alıyoruz: “Baştan beri Suriye politikasının büyük yanlışlarla dolu olduğuna inananlardanım. Tabii ki Esad rejiminin, zalimlerin yanında yer alacak değiliz. Şimdi bunları tamir ediyoruz, düzeltiyoruz.”

Kurtulmuş daha önce de terörizmle mücadeleden söz ederken, “Başımıza gelen birçok şey Suriye politikasının sonucu” demişti.

Ankara'da dipten gelen bir dalga büyüyor sanki.

Yeni gelişmelerin arifesinde olabiliriz.

Haber Ara