Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Anayasa değişikliği ile bakan sayısı azaltılacak'

Binali Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-01 21:43:00

'Anayasa değişikliği ile bakan sayısı azaltılacak'

Başbakan Binali Yıldırım CNN TÜRK ve Kanal D ortak yayınında Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

İşte Yıldırım'ın açıklamaları:

Bu insan halkın yüzde 50'sinden fazlasının oyuyla başa geliyor. Tek adam padişahlıkta dikatatörlükte olur. Orada zaten halkın oyuyla gelmez. Ya soydan gelir ya darbeyle gelir, demokratik sistemleri ortadan kaldırır bir takım güçleri kullanarak. Vesayet odaklarını kullanarak iktidarda olmaya devam eder.

Sayın Kılıçdaroğlu herhalde bu anayasanın görüşmelerinde neler konuşulduğunu takip etmedi. Milletvekillerini ikna etmek için her yolu denediler. İşi kaba kuvvete kadar götürdüler. Kürsü işgalleri oldu. Bütün bunların sonunda milletin seçtiği vekiller bu anayasa değişikliğine olur verdi. Şimdi onaya gidiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu darbeyle bunu karıştırıyor. Yönetim sistemini değişikliğini ön gören önemli bir değişiklik milli iradenin eliyle yapılıyor.

Başkanlık sisteminde bırakın tek adamlığı sınırlama var. 10 yıl sonra vatandaş istese bile başta kalamıyor.

Garantili hükümet sistemi var. Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinde tek fark kararname çıkarabiliyor olması.

Bakan sayısı azaltılacak.

Cumhurbaşkanı önceden sadece vatana ihanet suçundan suçlanabiliyordu. Getirilen değişikliklerle birlikte Cumhurbaşkanı her türlü suçtan suçlanabilecek.

Haber Ara