Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Alman uzmandan Muharrem İnce tespiti

Alman Uluslararası Güvenlik İlişkileri Enstitüsü uzmanlarından Günter Seufert, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimlerini ilk turda kazanmasını ilginç bir şekilde 'sürpriz' olarak niteleyerek, muhafazakar seçmenin de Muharrem İnce'ye inanmadığını belirtti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-29 23:22:45

Alman uzmandan Muharrem İnce tespiti

Alman Mercator Vakfı'na demeç veren Alman Uluslararası Güvenlik İlişkileri Enstitüsü uzmanlarından Günter Seufert, 24 Haziran seçimleri hakkında yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda kazanmasını beklemediklerini, bunun sürpriz olduğunu savundu.

"HALK MUHARREM İNCE'NİN 'DİNDAR' SÖYLEMLERİNE İNANMADI"

Muharrem İnce'nin başörtüsü, cuma namazı ve 'hacı' lakabı üzerinden yürüttüğü kampanyaya rağmen bekledikleri oyu alamamasına da değinen Seufert, muhafazakar ve dindar seçmenin CHP ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye güvenmemesini Erdoğan'ın kazandığı zaferin nedenlerinden biri olarak niteledi.

Seufert'e göre İnce'nin kazanması halinde dini görüşleri nedeniyle yeniden ayrımcılığa maruz kalmaktan çekinen muhafazakar kesim, Erdoğan hükümeti döneminde kazandığı özgürlükleri kaybedeceğine inanıyor.

Haber Ara