Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Akşener’in partisinde o isimler olacak

Meral Akşener ve Ümit Özdağ, yeni parti çalışmalarını sürdürürken, partide kimlerin olabileceğine dair yorumlar da yapılıyor. İddialara göre Hak ve Eşitlik Partisi'nin (HEPAR) kurucusu olan Osman Pamukoğlu, Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç adı en çok dillendirilen isimler arasında...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-16 12:03:38

Akşener’in partisinde o isimler olacak

Kulislerde, Kasım ayında kurulması beklenen partinin, kuruluş çalışmalarını bir ay erkene aldığı, kuruluş dilekçesinin İçişleri Bakanlığı'na Ekim ayı içerisinde verilmesinin planlandığı biliniyor. Partinin “kurucular kurulu” için ise isim arayışı devam ediyor. Bu çerçevede kulislere yansıyan, “kurucular kurulu”nda görev almayı kabul ettiği ifade edilen bazı kritik isimler de bulunuyor.

ALİ BARDAKOĞLU

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre Kurucular Kurulu için teklif götürülen isimlerden biri Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu. Bardakoğlu'nun teklifi kabul ettiği konuşuluyor.

HAŞİM KILIÇ'A DA TEKLİF GİTTİ

Yine kulislere yansıyanlara göre, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç'a da yeni parti için teklif gitti. Ancak Kılıç'ın henüz kesin bir yanıt vermediği ifade ediliyor.

OSMAN PAMUKOĞLU

Ayrıca yeni partiye katılacak bir başka isim ise, Osman Pamukoğlu. Hak ve Eşitlik Partisi'nin (HEPAR) kurucusu olan, ancak daha sonra partiden ayrılan Pamukoğlu'nun da kendisine gelen teklife sıcak baktığı belirtiliyor.

FETÖ NEDENİYLE ERKENE ALINDI

Haberde Akşener'in partisinin kuruluş sürecinin erkene alınmasında ise Fetullah Gülen'in yabancı basın organlarına verdiği röportajın etkili olduğu belirtiliyor. Gülen, bir mülakatında seccadeye ayakkabılarıyla basmış olarak poz vermişti. O fotoğraf karesinde arkada duran ekranda 00.11 ibaresi de dikkat çekmişti. Yeni Parti de resmi açılışını 11. ay olan Kasım'da gerçekleştirecekti. Fakat Gülen'in röportajı sonrasında 10. ay olan Ekim'e alındı.

Haber Ara