Dolar

32,2586

Euro

35,0500

Altın

2.468,29

Bist

10.319,96

Ak Partili Mehmet Muş'tan Kılıçdaroğlu'na Ataşehir çağrısı

AK Parti Grup Başkanvekili Muş, Kılıçdaroğlu'na 'Belediye başkanı beraat ettiyse belgelerini açıkla. Belgesiz konuşmam diyor ya getirsin belgeleri konuşsun' çağrısında bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-21 07:21:11

Ak Partili Mehmet Muş'tan Kılıçdaroğlu'na Ataşehir çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında yolsuzluk gerekçesiyle görevinden alınan CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin ilgili iddialardan beraat ettiğine dair açıklamasına, AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş sert tepki gösterdi. Bütçe görüşmelerinde İlgezdi'nin kirli çamaşırlarını ortaya döken Mehmet Muş, "Kılıçdaroğlu, İlgezdi'nin bütün davalardan beraat ettiğini söylüyor. Eğer İlgezdi beraat ettiyse, Kılıçdaroğlu belgeleri kamuoyuna açıklasın" dileyerek ispata davet etti.

Sabah'tan Eda Işık'a konuşan Muş şunları söyledi:

MUVAZAALI İŞLER

Buz rezidansta fazla metrekare var, kaçak havuz var. Muvazaalı işlem var belediye arsasını dolambaçlı yolla nasıl belediyenin üzerinden çıkarıldığı ile alakalı Ergüvan Barış Parkı ile ilgili ciddi yolsuzluklar var. Özel okul alanının konut alanından çıkarılıp işletilmeye çalışılması var. Buna göz yumulmuş. Odakule Rezidans'ta odalar balkon gibi gösterilip inşaata dahil etmişler. Çünkü balkon alanları emsalin dışında. Mesela 11 metrekare inşat diyorsanız balkonlar buraya dahil edilmiyor. Dolayısıyla bunları balkon şeklinde gösterip daha sonra oda yapmışlar Yani 1+1 daireyi 2+1, 2+1 daireyi 3+1 yapmışlar. İnanılmaz bir değer artışı sağlanmış. Kendisi belediye başkanı olmadan önce İSKİ kanalının üzerine bir havuz yapılıyor buraya kaçak olduğu için iskan alamıyor. Kendisi belediye başkanı olur olmaz buraya iskan veriyor.

BELGELERİ AÇIKLASIN

Şimdi bu iddialarla alakalı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ataşehir Belediye Başkanı'nın hakkındaki iddialardan beraat ettiğini açıkladı. Madem beraat etti bu mahkeme kararlarını kamuoyu ile paylaşmasını istiyorum. Kılıçdaroğlu her zaman diyor ya ben belgesiz konuşmam diye getirsin şu belgeleri kamuoyu ile paylaşsın vatandaş da görsün. Man Adası ile bir iddia ortaya attı. Ondan sonra belge açıklayamadılar. Sonra belge diye bir şey açıkladılar yurtdışına para giden hiçbir yok. Şu an Kılıçadroğlu'nun yaptığı dikkat dağıtmak, dikkatleri başka yere çekmek. Burada çok ağır suçlamalar ve ithamlar var. Bunlar yokmuş gibi hareket etmeye çalışıyor Adam suçsuzsa getirsin beraat ettiği aklandığı karaları neden kamuoyu ile paylaşmıyor.

Haber Ara