Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

ABD: Türkiye'nin PYD endişesi konusunda hassasız

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass, 'Türkiye'nin PYD ile ilgili endişeleri konusunda çok hassasız' açıklamasında bulunurken, PKK'ya silah bırakma çağrılarını yineledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-07 12:30:28

ABD: Türkiye'nin PYD endişesi konusunda hassasız

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass açıklamalarda bulundu. 

ABD Ankara Büyükelçisi Bass, Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bass, Türkiye'de terörle mücadele ile ilgili bir soru üzerine, "PKK şiddeti ve silahı bırakmalı, müzakere masasına oturmalı" dedi.

Bass,  PKK'ya saldırılarını durdurması çağrısında bulundu, terörle mücadelenin Türkiye'nin hakkı olduğunu ancak sivil can kayıplarının önlenmesi gerektiğini söyledi.

Bass açıklamalarına şöyle devam etti:

"Basın özgürlüğü konusunda yasal sistemlerimiz farklı. Biz basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğüne verdiğimiz önemden dolayı hakarete tolerans gösteririz, cezalandırmayız.

ABD, PYD'ye silah vermiyor. Türkiye'nin PYD endişeleri konusunda oldukça hassasız."

Rıza Sarraf (Reza Zarrab) ile ilgili bir soruya karşılık olarak Bass, devam eden bir dava hakkında konuşmayacağını söyledi. 

Bass, “DAEŞ'in mevcut hattından çıkarılarak daha doğuya itilmesi için ılımlı muhaliflerin nasıl desteklenebileceği konusunda TSK ve hükümet ile görüşüyoruz” dedi.

Haber Ara