Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson bugün Türkiye'ye geliyor!

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, bugün İstanbul'a gelecek ve 9-13 Temmuz arasında gerçekleşecek olan Dünya Petrol Kongresi’ne katılacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-09 09:40:54

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson bugün Türkiye'ye geliyor!

G20'den Ukrayna'ya, oradan da İstanbul'a gelecek olan Tillerson'ın çantası dolu.

İkili ve bölgesel ilişkilerin ele alınacağı görüşmelerde Washington yönetiminin duruşunu Türk yetkililere aktaracak olan Tillerson'ın gündeminde PYD'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri ile yürütülen Rakka operasyonu, köprülerin atıldığı Kıbrıs görüşmeleri, enerji, Suriye'de yakın diyalog üzerinden Rusya ile ilişkiler ve son olarak Katar'a yönelik diplomatik ambargo konuları var.

Tillerson, Ankara'ya Rakka harekatı üzerinden PYD'ye operasyon yapılmaması gerektiğini savunarak, Ankara'nın karşı çıkmasına rağmen ülkesinin pozisyonunu aktaracak.

ANKARA'NIN GÜNDEMİ

Türk yetkililerin gündeminde ise FETÖ lideri Fetullah Gülen'in iadesi, ABD'de bankacılık sahtekarlığı ve İran'a uygulanan mali yaptırımları delme iddiasıyla yargılanan iş adamı Rıza Sarraf ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın durumu ile son dönemde Afrin üzerinden gündeme gelen PYD'ye yapılan askeri yardım ve gerçekleştirilmesi planan olası bir operasyon olacak.

Terör örgütünün taciz ateşlerine karşın kendisini savunma hakkını dile getirecek Ankara'nın operasyon sinyaline karşın ABD, Rakka harekatını üzerinden yanıt verip “Sekteye uğramasın” diyecek. İki gün boyunca Türkiye'de olacak konuk bakanın çantasındaki bir diğer önemli dosya da Körfez krizi. Katar'a uygulanan ambargonun başından bu yana Doha'nın yanında olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da görüşecek olan Tillerson'la Körfez'de yaşanan krize yönelik çözüm arayışları da masaya yatırılacak.

Haber Ara