Dolar

42,8098

Euro

50,1682

Altın

5.957,48

Bist

11.320,93

17 Türk daha Yunanistan'a iltica talebinde bulundu

Kathimerini gazetesinin Yunan sahil güvenlik yetkililerinden aktardığına göre, 17 Türk vatandaşı pazartesi günü Doğu Ege'deki Oinousses (Koyun) adasına küçük bir botla ulaşarak iltica talebinde bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-20 13:27:33

17 Türk daha Yunanistan'a iltica talebinde bulundu

Gazete Türk vatandaşlarının çoğunun devlet memuru olduğunu, Chios (Sakız) adasındaki Vial sığınmacı merkezine nakledildiklerini ve burada kayıt altına alınarak başvurularının inceleneceğini duyurdu.

Grubun sahil güvenlik görevlilerine devlet memuru ve yargı görevlileri olduklarını ve Türkiye'de 'işkence görmekten korktuklarını' söyledikleri belirtildi.

1800'DEN FAZLA TÜRK İLTİCA TALEBİNDE BULUNDU

Kathimerini'ye göre 15 Temmuz 2016'daki başarısız darbe girişiminin ardından 1800'den fazla Türkiye vatandaşı Yunanistan'dan iltica talebinde bulundu.

Bunlar arasında bulunan ve darbeye katıldığı belirtilen 8 askerin Türkiye'ye iade edilmemesi Atina-Ankara arasındaki ilişkileri germişti.

Son olarak 2017'nin aralık ayında bu 8 askerden 1'inin iltica talebi kabul edilmişti.

TÜRK-YUNAN İLİŞKİLERİ GERGİN

Öte yandan Türkiye ve Yunanistan arasında kadar kayalıklarında son yaşanan bot çarpışması olayı ve Güney Kıbrız Rum Yönetimi'nin Türk tarafına karşı başlattığı doğalgaz aramaları sebebiyle gerilim yaşanıyor.

 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara