Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Guardian: Bedeli Halep halkı ödüyor

İngiliz Guardian gazetesi Halep'te devam eden çatışmaları sayfalarına taşırken Batı'ya sert eleştirilerde bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-04 07:18:51

Guardian: Bedeli Halep halkı ödüyor

2011 yılından beri iç savaşın odağı olan Suriye'de, Muhalifler ile rejim güçleri arasındaki çatışmalar Halep'te yoğunlaşarak devam ediyor. İngiliz Guardian gazetesi, Halep'teki çatışmalar için Batı'yı suçlarken, bedelini sivllerin ödediğini yazdı.

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgide; Halep'te devam eden çatışmaları başyazılarından birine taşıyan bir gazete de Guardian. Gazete "Batı'nın politikaları başarısız oldu ve bedelini bir şehrin nüfusu ödüyor" başlığını atmış.

Dikkat çeken satırlar şöyle;

Şubat'ta Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya arasında yapılan ateşkes anlaşmasının çökeceği çoktandır belliydi. Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın iktidar yapısını BM gözetimindeki görüşmelere ikna etmek, iç savaşın ne rejimin ne de isyancıların kazanabileceği bir çıkmaza girmesine bağlıydı. Rusya'nın açık askeri müdahalesi bu diplomatik yolu baş aşağı çevirdi. Bu arada İran 'da Suriye'de yaptıklarına Batı'nın çok ses çıkartmamasından faydalandı. Obama yönetimi için miras bırakacakları nükleer anlaşmanın her şeyin üzerinde olduğunu biliyorlardı. Bu denkleme bir dönem Halep'teki isyancıların önemli destekçilerinden Türkiye'nin, son dönemde Kürt faktörünü de göz önünde tutarak Moskova'yla yakınlaşmasını eklerseniz, şehrin sivillerinin durumu ucunda ışık görülmeyen bir tünele benziyor."

Haber Ara