Dolar

32,5892

Euro

35,0400

Altın

2.459,75

Bist

9.863,04

Grand Prix, Vodafone ile Türkiye'nin oldu

Grand Prix, Vodafone ile Türkiye'nin oldu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 15:14:42

Grand Prix, Vodafone ile Türkiye'nin oldu
Vodafone Kırmızı Işık kampanyası ile reklam ve pazarlama alanında dünya çapında "yaratıcılığın zirvesi" olarak kabul edilen Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nin en prestjli ödülü Grand Prix, ilk kez Türkiye'nin oldu.

Vodafone Türkiye açıklamasına göre, şirket, dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda mobil iletişim teknolojilerinin gücünü kullanarak bireylerin hayatında fark oluşturan çözümleri kapsamında hayata geçirdiği çalışmalarla uluslararası arenada adını duyurmaya devam ediyor.

Kadına yönelik şiddet vakalarına karşı kullanıma sunulan Vodafone Kırmızı Işık uygulaması, sadece kadınlara ulaşacak şekilde kurgulanan gizli ve yaratıcı kampanyasıyla dünya çapında yaratıcılığın zirvesi olarak kabul edilen Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nde Medya kategorisinde "Grand Prix"inin sahibi oldu. Böylece Vodafone Kırmızı Işık kampanyası, Türk reklam sektörüne ilk Grand Prix'yi kazandırmış oldu.

Vodafone Kırmızı Işık, Grand Prix'nin yanı sıra yine Medya kategorisinde Altın Aslan, Promo ve Aktivasyon kategorisinde bir Gümüş Aslan bir Bronz Aslan, Mobil kategorisinde ise Bronz Aslan ödül alarak toplam 5 ödülle tüm dikkatleri üzerine çekti.

Uygulama, bugüne kadar 250 binden fazla kez indirildi. Kadınların şiddete maruz kaldığı anlarda kolluk kuvvetlerine ya da yakınlarına kolaylıkla haber verebilmesini sağlayan uygulama, şiddet anında yardım istenebilecek 3 kişinin tek tuşla aranmasını ve telefonun sallanmasıyla acil SMS gönderilmesini mümkün kılıyor.

Vodafone Kırmızı Işık uygulaması için sadece kadınların anlayabileceği dilden konuşan bir reklam kampanyası yürütüldü. Kampanyada, tehdit altındaki kadınların sadece telefonlarını sallayarak hızlı bir şekilde yardım isteyebilecekleri uygulamanın farkına varmaları için alternatif mecralar oluşturuldu. Kadınlara özel içeriklerden oluşan ve uygulamaya yönelik gizli bilgiler içeren eğitici videolar hazırlandı.

Bu sayede, etrafta erkekler olsa bile videoya ilginin kısa süreli olması ve ana uygulamanın fark edilmemesi hedeflendi. Videolarda oynayan kişilerin sabah kuşağında yayınlanan TV programlarında da görünmesi sağlanarak kampanyanın mikrositesine yönlendirme yapıldı.

Gazetelere ve kadın tuvaletleri gibi sadece kadınların ziyaret ettiği alanlara ilanlar verilerek, kadınlar, kampanyanın gizli mesajını içeren videoları barındıran mikrositeye yönlendirildi. Mikrositede erkek izleyicilerin özellikle sıkıcı bulacağı konuları uzun uzadıya işleyen videoların ilerleyen dakikaları içerisine "Kırmızı Işık"ın asıl işlevinin açıklaması ve nasıl kullanılacağı bilgisi yerleştirildi. Kadınlar, sosyal medya hesaplarında bu viral videoları erkeklerin dikkatini çekmeyecek bir biçimde paylaşmaya çağrıldı.

- "Kampanyamızın uluslararası çapta takdir görmesinden dolayı gururluyuz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, reklam ve pazarlama dünyasının kalbinin attığı Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nin en prestijli ödülü olan Grand Prix'yi Vodafone Kırmızı Işık kampanyasıyla Türkiye'ye ilk kez kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Medya dalında elde ettikleri bu başarının yanı sıra Cannes Lions 2015'te bir altın, bir gümüş ve iki bronz olmak üzere toplam 5 ödül aldıklarını vurgulayan Buruk, şunları kaydetti:

"Vodafone Türkiye olarak, kadına yönelik şiddetin, ağır bir insan hakkı ihlali ve ciddi bir toplumsal sorun olduğuna inanıyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadele için geliştirdiğimiz Kırmızı Işık uygulamamızla mobil teknolojileri kadınlarımızın 'gizli yardımcısı' olarak tasarladık. Onlara şiddet anında bir umut ışığı yakmak istedik. Böylesine hassas bir konu için iletişim çalışmalarımızı da yaratıcı ajansımızla beraber ince bir zekayla sadece kadınlara ulaşabileceğimiz bir dil ve stratejiyle hazırladık. Bu kampanyamızın uluslararası çapta takdir görüyor olmasından dolayı gururluyuz."

Haber Ara