Dolar

32,4655

Euro

34,7249

Altın

2.438,63

Bist

9.894,34

Gözaltına alınan ingiliz ile ilgili önemli iddia

The Independent gazetesi, Didim'de tatil yaparken gözaltına alınıp tutuklanan Jor Robinson hakkında, İngiliz askeri olduğu ve Suriye'de YPG saflarında IŞİD'e karşı savaştığını yazdı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-29 18:15:16

Gözaltına alınan ingiliz ile ilgili önemli iddia

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, geçen 26 Temmuz'da İngiltere vatandaşı Joe Robinson'ı, Türk asıllı Bulgar vatandaşı Miya Rojkan. ve annesi V.P.R.A.'yı gözaltına almıştı. 

İfadeleri alınan şüphelilerden Robinson, 2015 yılında örgüte tıbbi yardımda bulunmak üzere Suriye'ye gittiğini ve 3 ay kaldığını belirtip, "YPG'den silah eğitimi aldım ancak herhangi bir çatışmaya girmedim. Daha sonra buradan ayrılarak İngiltere'ye döndüm. 10 gün kadar önce Miya Rojkan. ve annesi V.P.R.A. ile birlikte tatil amacıyla Türkiye'ye geldik" ifadesini kullanmıştı. 

İNGİLTERE'DE DE TERÖR SUÇLAMASI GÖRDÜ

İngiliz The Independent gazetesinde yer alan haberde ise Joe Robinson'un Suriye'de IŞİD'e karşı savaştığı ifade ediliyor. 2012 yılında İngiliz ordusuna bağlı olarak Afganistan'da bulunan Joe Robinson'un, 2015 yılında Manchester Havaalanı'nda terörizm suçlamaları nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi. Robinson'un gözaltına alınmadan önce Suriye'de IŞİD'e karşı savaştığı ifade ediliyor.

 joe robinson

Haber Ara