Dolar

32,4643

Euro

34,8262

Altın

2.445,43

Bist

9.909,62

Görmez, TDV gönüllüleriyle bir araya geldi

Görmez, TDV gönüllüleriyle bir araya geldi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-23 16:05:01

Görmez, TDV gönüllüleriyle bir araya geldi
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) gönüllülerine "Yaptığımız görev sadece aç kalmış, muhtaç olmuş insanlara yardım götürmekten ibaret değil. Bu aynı zamanda bütün Müslümanlar arasında kardeşlik duygularını yeniden inşa etme faaliyetidir" dedi.

TDV Mütevelli Heyeti Başkanı da olan Görmez, vakfın 68 ülke ve 400 bölgede ramazan faaliyetlerine katılan gönüllü ve görevlileriyle bir araya geldi.

Ramazan ayında vakfın yurtdışındaki yardım çalışmalarına katılanlara teşekkür eden Görmez, "Her birinize şahsım ve vakfımız, milletimiz adına teşekkür ediyorum. Bu ulvi hizmette aynı zamanda milletimizi temsil ettiniz. 'Yedi kıtada insanlığın hizmetinde' şiarıyla yola çıkan vakfımız, sizin aracılığınızla hayırsever milletimizin hayır elini dünyaya taşıdı" diye konuştu.

Yapılan işin sadece gıda kolisi taşımak olmadığını vurgulayan Görmez, şunları kaydetti:

"Yaptığımız görev sadece aç kalmış, muhtaç olmuş insanlara yardım götürmekten ibaret değil. Bu aynı zamanda bütün Müslümanlar arasında kardeşlik duygularını yeniden inşa etme faaliyetidir. Ülkemizden uzakta, nice kardeşlerimiz var. Siz müşahede ettiniz. Bu duyguları ve düşünceleri oraya taşımış olmanız sizin beraber götürdüğünüz yardım kolilerinden çok daha önemli. Her birinize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun."

İşin manevi yönünün önemine değinen Görmez, bu görevin manevi açıdan bir camide itikafa çekilmekten çok daha büyük hizmet ve ibadet olduğunu belirtti.

Görmez, "Ramazan günü evinizden ve ailenizden uzakta, dünyanın muhtelif yerlerinde kardeşlerimizle beraber olmanız, hayatınız boyunca unutamayacağınız bir güzellik ve manevi bir kazanç. İleride torunlarınıza anlatacağınız, her biri önemli ders ve hatıra olarak kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Mehmet Görmez, ramazan faaliyetlerine katılan görevli ve gönüllülerden, gittikleri ülkelerde yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Haber Ara