Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Görme engelliler referandumda böyle oy kullanacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı Eğitim Salonu’nda yapılan eğitimde, görme engelli bireylerin özgür iradeleriyle ve kimsenin yardımı olmadan oy kullanabilmeleri için hazırlanan şablon şeklindeki oy pusulası anlatıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-13 15:57:21

Görme engelliler referandumda böyle oy kullanacak

Engelsiz Erişim Derneği tarafından, görme engelli seçmenlerin tek başına oy kullanması için Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan başvuru sonrası, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandumda, isteyen görme engellilerin tek başlarına ve erişilebilir biçimde oy kullanabilmeleri amacıyla, referandumda kullanılacak oy pusulası ebatlarında 'Erişilebilir Oy Pusulası' adlı bir şablon hazırlandı.

Oy pusulası bu şablonun içine konulduğu zaman sol taraftaki boşluk evet, sağ taraftaki boşluk hayır tercihinin kullanımına uygun olacak şekilde hazırlandı.

UYGULAMAYI ENGELİLERE TANITTI

Türkiye Görme Engelliler Federasyonu yöneticisi ve Mersin Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Dursun Arslan, "Ben de görme engelliyim ve bugüne kadar görme engelliler birinin eşliğinde oy kullanmaya gidiyordu. Bu uygulama bizlere özgürlük getirecek. Kendi başımıza gidip herhangi birine bağlı olmadan oy kullanabileceğiz. Türkiye'de ilk olarak Engelliler Dairesi Başkanlığı'nı kuran Büyükşehir Belediyesi, yine bir ilki yaptı ve bu uygulamayı engellilere tanıttı" dedi.

200 ADET GETİRİLDİ

Referandumda oy kullanmak isteyen engelliler, Engelsiz Erişim Derneği ile irtibata geçerek, Mersin'e 200 adet getirilen şablonlardan Türkiye Görme Engelliler Derneği Mersin Şubesi ve Mersin Görme Engelliler Spor Kulübü'nden ücretsiz olarak alabilecek.

 

Haber Ara