Dolar

32,5762

Euro

34,9963

Altın

2.463,44

Bist

9.886,96

Google Nedir, Nasıl Kuruldu?

Dünya çapında en çok kullanımı yapılan arama motorlarından Google, internet tabanlı hizmetler geliştiren ve bunları bünyesinde barındırmaktadır. Bununla birlikte birçok işlevi ve özelliği bulunan Google,bu hizmetlerini ücretsiz bir şekilde kullanıcısına sunmaktadır.Google hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik. Google nedir? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Google nasıl kuruldu? İşte tüm detaylar…

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-10 08:44:40

Google Nedir, Nasıl Kuruldu?

Google, arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan anonim şirketi. Google 1998 yılından beridir gündelik hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Bununla birlikte tamamen ücretsiz bir şekilde kullanıcılarına hizmet sunmaktadır. Bunların yanı sıra birçok özelliği ile günbe gün büyük oranlarda talep görmektedir. Google'ı çok büyük bir bilgisayar bilimi ile yazılmış ve geliştirilmiş tamamen kullanıcı dostu bir arama motorudur.Google'ın hikayesi 1995'te Stanford Üniversitesi'nde başlamıştır. Kurucuları olan Larry Page ve Sergey Brin'in aynı üniversite yollarının kesişmesi ile günümüz halini almıştır. Günümüzde birçok üründen faydalanabilmek için Google hesabı istemekte. Google bu anlamda da dünya çapındaki popülaritesini korumaya devam etmekte. Çok yönlü ve oldukça gelişmiş bilgisayar yazılımı olması bu anlamda Google'ı unutulmaz kılmakta. Google hesabı nedir? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. İşte detaylar.

Google Nedir?

Google; çevrim içi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri gibi alanlar insanlara bilgi veren büyük bir arama motorudur. Tamamen kullanıcı dostu olan bu arama motoru içeriğinde milyonlarca bilgi barındırmakta.

Google Nasıl Kuruldu?

Google kuruluş serüvenine ilk olarak 1996 yılında Kaliforniya'daki Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencileri olan Larry Page ve Sergey Brin'in araştırma projesiyle başlamış oldu. Bununla birlikte günümüzde kullanmış olduğu alan adını 15 Eylül 1997'de etkinleştirmiştir. 4 Eylül 1998 yılında da Google şirketini resmen kurmuş oldular. Günümüzde de aktif olarak kullanılmaya devam etmekte ve milyonlarca kullanıcı tarafından büyük bir talep görmekte.

Google Hesabı Nedir?

Popüler bir arama motoru olan Google tarafından çevrimiçi hizmetlere erişim amacıyla kimlik doğrulama ve yetkilendirme sağlamakta olan kullanıcı hesabına Google hesabı adı verilmektedir.Tüm Google ürünlerinden; Google Arama, YouTube, Google Kitaplar, Google Finans, Google Haritalar ve diğerleri de dahil olmak üzere bir hesap açmak gerekmektedir.

Haber Ara