Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Giulio Regeni'nin ailesi İtalya hükümetinden Mısır'a karşı bir adım atmasını bekliyor

İtalyan doktora öğrencisi Giulio Regeni, 2016'da Mısır'ın başkenti Kahire'de gözaltına tutulduğu karakolda işkenceden öldürüldü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-21 15:36:57

Giulio Regeni'nin ailesi İtalya hükümetinden Mısır'a karşı bir adım atmasını bekliyor

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Regeni'nin ailesi İtalya hükümetine ikinci kez çağrı yaparak Kahire Büyükelçisini geri çağırmasını istedi. Ebeveynler Paola ve Claudio Regeni'nin avukatları Alessandra Ballerini yaptığı basın açıklamasında "İtalya yönetimi artık bunu erteleyemez" dedi.

Aile, Mısır yönetiminin 28 yaşındaki doktora öğrencisinin cinayetine ilişkin soruşturmayı engellediğini belirtiyor.

BÜYÜKELÇİ GERİ ÇEKİLMİŞTİ

İtalya yönetimi, Şubat ayında yaşanan olaydan iki ay sonra (Nisan 2016) Kahire Büyükelçisini geri çekmişti. Fakat elçi, soruşturmanın daha sağlıklı yürütülmesi ve süreci yakından takip etmek adına Kahire'ye geri döndü.

The Guardian'ın haberinde aradan geçen iki yılda hiçbir ilerleme kaydedilmediği belirtildi.

Genç doktora öğrencisinin ailesi ve avukatları, Mısırlı yetkililerin süreci yürüten hukukçulara baskı uyguladığını söyledi. Aile "Bu çok çirkin, artık mümkün olan tek adım büyükelçinin geri çekilmesidir" dedi.

MISIR DIŞİŞLERİ CEVAP VERMİYOR

Gazete, konuya ilişkin Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsüyle soru sormak için irtibata geçmek istediklerini fakat bakanlık sözcüsünün cevap vermeyi reddettiğini belirtti.

Öte yandan Mısır'ın darbecı Cumhrubaşkanı Abdulfettah es Sisi ve İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, 2018'in Kasım, 2019'un Şubat ayında konuya ilişkin görüşme gerçekleştirmişti.

Haber Ara