Dolar

34,9466

Euro

36,7211

Altın

2.975,32

Bist

10.125,46

Hatay’da mutlaka görmeniz gereken 10 yer

Türkiye’nin en güneyindeki Hatay’a tatil planı yapanlar için gezilip görülecek 10 yeri bir araya getirdim. Hatay, diğer adı ile Antakya farklı dinlerin ve halkların bir arada yaşadığı bir hoşgörü ve kardeşlik şehri olarak bilinmekte.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-08 09:36:52

Hatay’da mutlaka görmeniz gereken 10 yer

Güney sınırını oluşturan bu güzel şehirde birbirinden farklı yerleri gezip görmeniz mümkün. Hem denize girmek istiyorum hem de medeniyetlere ev sahipliği yapan coğrafyayı tanımak istiyorum, diyorsanız Hatay'a muhakkak uğramanız gerekmektedir.

Saint Pierre Kilisesi

Hatay'a uzaklığı 35 km olan kilise Hristiyanlığın ilk kilisesi olması açısından önem taşıyor. Her yıl 29 Haziran'da Katolik kilisesi tarafından burda bir ayin düzenleniyor. Hristiyanlığın hac merkezi sayılan kilise çok önemli bir inanç merkezi olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.

Samandağ Sahili

Merkeze uzaklığı 22 kilometre olan Hatay Samandağ Sahili 16 kilometre'lik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun ikinci sahili unvanına sahip. Sahil, yalnızca denize girmek isteyenler için değil sörf yapmak isteyenler için de ideal bir yer.

Titus Tüneli

Selden ve taşkınlardan korunmak amacı ile Roma imparatoru Vespasian tarafından M.Ö. 300 senesinde dağ delinerek inşa edilmiştir. Demek ki dağları delen bir tek Ferhat değilmiş. 1380 metre uzunluğa sahip tünelin bulunduğu civarda kaya mezarları da bulunuyor.

Beşikli Mağara

Titus Tüneli'nin deniz tarafına düşen girişine yakın mağara, kaya mezarlarının en ünlülerinden. Yine kayaların oyularak yapıldığı bu mağarada taş sütunlar, taş merdivenler ve kemerler göz alıyor. Mağarada 12 adet kaya mezarı bulunuyor ancak bu mezarlar kime ait bilinmiyor.

haber238

Harbiye Şelalesi

Defne Koruluğu arasından akan şelale Hatay'da görülecek yerler arasında ön sıralarda bulunuyor. Hakkında pek çok efsane bulunan şelaleyi gezerken bu efsanelerin birkaç tanesini bilmeniz gezintinize mitolojik bir hava katacaktır. Buraya uğramışken muhakkak Harbiye Kebabı'nı da tadın derim.

Arkeoloji Müzesi

Müze gezmeyi sevenler dikkat! Hatay Arkeoloji Müzesi dünyanın en büyük ikinci mozaik koleksiyonuna ve sikke koleksiyonu bakımından dünyanın en büyük üçüncü müzesi unvanına sahip. Antakya Mozaik Müzesi olarak da anılıyor. Hitit, Roma, Bizans dönemlerini de kapsayan yaklaşık 35 bin eser sergileniyor. Müzeye ek olarak yapılmış Antakya Cam Müzesi'ni de görmenizi öneriyorum.

Habib-i Neccar Camii

Cami, adını Hz. İsa'nın havarileri olan Yuhanna ve Pavlos'a ilk inanan ve ilk şehit edilen Habib-i Neccar'dan alıyor. Anadolu'da yapılan ilk cami olarak bilinmekte. Caminin avlusunda Yuhanna, Pavlos ve Habib-i Neccar'ın türbeleri yer almakta. Hem Müslüman hem de Hristiyan halk tarafından bir hoşgörü sembolüne dönüşen camiyi muhakkak ziyaret etmelisiniz.

Antakya Parkı

Asi Nehri'nin kıyısında, şehir merkezinde yer alan park, 52 bin metrekarelik alanıyla şehrin en büyük parkı durumunda. Parkın kesin bir açılış tarihi yok fakat tarihinin II. Abdülhamit'e dek uzandığı düşünülüyor. Parkta, şehrin en ünlü ağacı olan defne ağacı ilk sırada olmak üzere çeşitli ağaçlar ve bitkiler yer almakta. Birçok kafe, koşu alanı ve oda tiyatrosunun da olduğu bu park dinlenmek için eşsiz bir yer. Antakya gezilecek yerler listenizde bu park, bir mola ve soluklanma yeri olarak yer almalı.

Uzun Çarşı

İstanbul'un Kapalı Çarşı'sını andıran bu çarşı, Hatay merkezde bulunuyor. Baharatlar, peynirler, kurutulmuş sebzeler, salçalardan tutun da yöreye has el sanatları eserleri ile pek çok hediyelik ve süs eşyaları bu çarşıda bulabilirsiniz. Hatay'da yemek yenilecek yerler deyince ilk akla gelen adreslerden biri yine bu çarşı. Kasaplarda hazırlanan tas kebabı ya da yağlı kebabı denemeden bu çarşıdan ayrılmayın.

Reyhanlı Hamamat Kaplıcası

Kaplıca Hatay'ın yaklaşık 40 uzağında, Kumlu ilçesinde bulunuyor. Bölgenin en iyi kaplıcaları arasında olan bu kaplıcanın suyu çok zengin minerallere sahip olması ile biliniyor. Birçok otel ve pansiyon bulmanın mümkün olduğu kaplıca yalnızca şifa amaçlı değil, hoş bir dinlenti yeri olarak da düşünülebilir.

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara