Dolar

34,9466

Euro

36,7211

Altın

2.977,22

Bist

10.125,46

Gaziantep sadece 'yemek' değil

Gaziantep sadece yemek yemek için günübirlik bile gidilebilecek bir yer. Ancak amacınız sadece yemek yemek değil, aynı zamanda bu güzel şehri daha yakından tanımaksa, Gaziantep’e en az 3-4 gün ayırmalısınız.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-05 14:24:02

Gaziantep sadece 'yemek' değil

Eğer vaktiniz varsa Gaziantep'e kadar gelmişken Gaziantep çevresindeki Halfeti, Kilis ve Adıyaman gibi yerleri de görmelisiniz. Ancak Gaziantep etrafında toplu taşımayla yolculuk yapmanın pek de kolay olmadığını söyleyelim. Daha konforlu bir yolculuk yapmak ve zamandan tasarruf etmek için araç kiralamak iyi bir çözüm olabilir. Gaziantep araç kiralama işlemlerinizi Skyscanner aracılığıyla kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bir sanayi kenti olan Gaziantep, Güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyük şehri olmasına rağmen yürüyerek gezilebilir. Atatürk Caddesi ve İstasyon Caddesi'nin kesiştiği alanda konaklayarak kent merkezinde ziyaret etmeniz gereken yerlere yürüyerek kısa süre içinde ulaşmanız mümkün.
Gaziantep Kalesi Türkiye'deki Kale ve Saraylar arasında önemli bir yere sahip.

Kale ilk olarak Romalılar tarafından bir gözetleme kulesi olarak yapılmış. Kaleye 6. yüzyılda bugünkü şeklini veren Bizans imparatoru Justinian olmuş. Kale Türklerin hâkimiyeti altına girdikten sonra 12. ve 13. yüzyıllarda Selçuklular tarafından onarılıp geliştirilmiş.
Gaziantep Kalesi'nden sonra bakır ustalarının çekiç sesleriyle dolan dar sokaklarıyla Bakırcılar Çarşısı sizi bekliyor.

Çarşının adına aldanmayın. Çarşı sadece bakırcıların değil, birçok el sanatı dükkanının bulunduğu bir çarşı. Gaziantep'in zanaatkâr ustaları, tek katlı ahşap dükkanlarda el sanatlarını yaşatmaya devam ediyorlar. Gaziantep'in giderek turistik bir şehir haline gelmesi nedeniyle çarşının sokakları turistlerle dolu olsa da Bakıcılar Çarşısı, Gaziantep şehir hayatında hâlâ önemli bir yere sahip.

Tahmis Kahvesi
Gaziantep Kalesi ve Bakırcılar Çarşısı'nı gezdikten sonra biraz soluklanmaya ihtiyacınız olacak. Güzel bir Türk kahvesi eşliğinde biraz dinlenmek için ziyaret etmeniz gereken yer Tahmis Kahvesi. Tahmis Kahvesi sıradan bir kahvehane değil. Büyük bir tarihi değere sahip. 1638 yılında açılan Tahmis Kahvesi Anadolu'da halen faaliyette olan en eski kahvehane.

Tahmis Kahvesi sancak beyi Mustafa Ağa tarafından Mevlevihane'ye gelir getirmesi için yatırılmış. 1901 – 1903 yılları arasında kahvehane, çevresindeki dükkanlarla birlikte tamamen yanmış. Feyzullahoğlu Şeyh Mehmet Münip Efendi kendi cebinden verdiği parayla kahvehaneyi ve dükkanları yeniden inşa ettirip Mevlevihane'ye bağışlamış.

Rivayete göre Bağdat seferinde olan 4. Murat Tahmis Kahvesi'nde mola vermiş ve kendisine menengiç kahvesi ikram edilmiş.

Kendiniz için hazırlayacağınız Gaziantep gezi rehberi içinde Tahmis Kahvesi'ni bir soluklanma durağı olarak ekleyin. Anılarla dolu bu mekânın tadını çıkarın.

Zeugma Mozaik Müzesi

Eğer sanat tarihiyle ilgileniyorsanız Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantep'i ziyaret etmeniz için tek başına yeterli bir sebep olabilir. Gaziantep gezi rehberi bizi bu sefer Türkiye'deki en önemli müzelerden birine götürüyor.

2005 yılında açılan müzede Zeugma antik kentinden çıkarılan mozaikler sergileniyor. Toplam 2.500 metrekarelik mozaik eserin sergilendiği müze, dünyanın en büyük koleksiyonlarından birine sahip. Bu yüzden her yıl dünyanın farklı köşelerinden binlerce ziyaretçi müzeyi ziyaret ediyor.

Zeugma Mozaik Müzesi, ülkemizin en önemli müzelerinden biri. Müzenin büyüklüğünü de göz önüne alacak olursak sabah erkenden kalkmanızı ve güne müzeyi ziyaret ederek başlamanızı tavsiye ediyoruz. Zeugma Müzesi Rehberimiz size yol gösterecektir.

Zeugma kurtarma kazılarında ortaya çıkarılan eserler modern müzecilik anlayışıyla kronolojik bir sırayla müzeye yerleştirilmiş. Müzede mozaikler haricinde Roma döneminden kalan heykelleri de görmeniz mümkün.

Eski Halfeti büyük oranda baraj sularının altında kalmış olsa da eski günlerden izler taşımıyor değil. Eski taş evlerin güzelliğini hâlâ görmeniz mümkün.

Gaziantep merkezine yaklaşık 110 kilometre mesafede yer alan Yesemek Açık Hava Müzesi. Burası Hititler döneminden kalma bir taş ocağı ve heykel atölyesi.

 

SON VİDEO HABER

İstanbul2da 4 katlı otelde yangın

Haber Ara