Dolar

32,2234

Euro

34,7100

Altın

2.444,45

Bist

10.218,58

Lütfü Türkkan nasıl küfür etti? Lütfü Türkkan ne dedi? Lütfü Türkkan küfür olayı nedir?

Lütfü Türkkan nasıl küfür etti? Lütfü Türkkan ne dedi? Lütfü Türkkan ne küfür etti? Lütfü Türkkan olayı nedir? İYİ Parti Grup başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına ettiği küfrün tartışmaları devam ediyor. Küfür skandalının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'dan açıklama geldi. İşte merak edilen detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-11-30 21:01:32

Lütfü Türkkan nasıl küfür etti? Lütfü Türkkan ne dedi? Lütfü Türkkan küfür olayı nedir?

Lütfü Türkkan Nasıl Küfür Etti?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl ziyaretinde yaşanan olay sonrası yaptığı ilk açıklamada olayın provokasyon olduğunu belirtmişti. Türkkan yaptığı son açıklamasında ise yaşanan küfür olayı nedeniyle özür dilemişti. Bu gelişmelerin ardından Türkkan'a tepkiler de çığ gibi yağmaya başladı. Sosyal medyada binlerce kullanıcı Türkkan'ı istifaya çağırdı. Lütfü Türkkan ne küfür ettiği ise arama motorunda araştırılmakta.

Lütfü Türkkan Küfür Skandalı

5 Kasım 2021'de Türkkan, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in, Bingöl'de esnafı ziyaret ettiği sırada tepkisini gösteren şehit yakını Tahir Gümren'e küfretmişti.
Lütfü Türkkan Yurttaşa müdahalesi ve küfrü nedeniyle büyük bir tepki görümüştü. Bununla birlikte Lütfü Türkkan 6 Kasım'da özür diledi. Türkkan 7 Kasım 2021 tarihinde ise Genel Başkan vekilliğinden istifa etti. İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Türkkan'ın yerine Erhan Usta geldi.

Lütfü Türkkan partideki görevinden istifa etti

Lütfü Türkkan'ın TBMM İYİ Parti Grup Başkanlığı'na sunduğu dilekçesinde, “Genel başkanımız Sayın Meral Akşener'in talebi üzerin ediyorum” ifadesi yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lütfü Türkkan açıklaması


Milletin şehit ve şehit yakınlarına küfretmeyi olgunlukla karşılayanlardan sandıkta hesap sormakla kalmayıp onları sokağa da çıkamaz hale getireceğini söyleyen Erdoğan,

"Ülkelerine yaptıkları ihanetin ödülünü yabancıların sırtlarını sıvazlamalarıyla, terör örgütünden gelen davetlerle alanlardan bunun hesabını günü geldiğinde sandıkta milletimiz soracaktır" dedi.

Bununla birlikte Cumgurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Muhalefet adı altında ülkesine ve değerlerine saldıranlara diyorum ki eğer taktiğiniz kavgada yumruk sayılmaz hesabı ile önünüze gelene sataşmaksa o yumrukları millete değil, gelin gücünüz yetiyorsa bize savurun. Siyaset ülkenin ve milletin çıkarlarının önünü tehditle, küfürle, yabancılara şikayetle kesmek değildir, siyaset ülkenin ve milletin hayrına proje üretmektir, eser ve hizmet inşa edebilmektir. Şehit yakınına ağza alınmayacak küfürlerle hakaret edenlerin terör örgütünün takdirine ve davetine mazhar olanlar karşısında sesi çıkmıyorsa ortada ya kirli bir pazarlık ya da gaflet sınırını aşan daha vahim bir sorun var demektir. Kaldı ki bu bir bayan olursa, bir bacı olursa... Düşünün, ya sen bir partinin lideri olarak bayansın bayan. Meclis'te o nasıl bir küfürdür Ahlak yoksunu. Nasıl sen böyle bir küfrü yaparsın ya. Bir kadın olarak, bir bayan olarak sen bunu nasıl söylersin Tek dertleri var, Türkiye'deki muhalefeti destekleyerek 'Tayyip Erdoğan'dan kurtulacağız' diyenlerin gazına geliyorlar. Üstelik bunu söyleyenler sadece lafta kalmıyor, sınırlarımızın dibindeki terör örgütünü on binlerce ağır silahla, araçla, gereçle, cephaneyle donatıyor, on binlerce teröristi eğitiyor. Suriye'de eğitilen teröristler de onlara verilen silahlarla sınır şehirlerimize, askerlerimize, güvenlik güçlerimize saldırıyor. Bugün bölgemizde Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda attığı her hayırlı adımın arkasında aynı dış ve iç kirli ittifakı buluyoruz." ifadesine yer verdi.

Haber Ara