Dolar

34,9466

Euro

36,7211

Altın

2.977,22

Bist

10.125,46

Gülseren Budayıcıoğlu kimdir? Gülseren Budayıcıoğlu dizileri neler? Gülseren Budayıcıoğlu kitapları neler?

Gülseren Budayıcıoğlu kimdir? Son zamanlarda romanlardan ya da gerçek hayattan uyarlanan dizi ve filmlerin sayısı oldukça artmaya başladı. Türkiye'de Gerçek hayat hikayelerinden uyarlanan diziler reyting sıralarında üstlerde yer alıyor. Son zamanlarda Türkiye'de Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitaplarından uyarlanan diziler ekranlara gelmeye başladı. Peki Gülseren Budayıcıoğlu kitapları neler? Gülseren Budayıcıoğlu nereli kaç yaşında? Gülseren Budayıcıoğlu'nun hangi kitapları dizi oldu? Gülseren Budayıcıoğlu dizileri neler?

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-16 08:20:17

Gülseren Budayıcıoğlu kimdir? Gülseren Budayıcıoğlu dizileri neler? Gülseren Budayıcıoğlu kitapları neler?

Son günlerde 'gerçek hayat hikayesi' adı altında ülkemizde yeni yapımlar ekranlara gelmeye başladı. Gerek oyuncu kadrosu gerekse konusu ile izleyicilerin ilgisini çeken diziler reyting rekorları kırmaya başlası. Peki Gülseren Gülseren Budayıcıoğlu kitapları neler? Gülseren Budayıcıoğlu kimdir? Gülseren Budayıcıoğlu kitapları neler? Gülseren Budayıcıoğlu dizileri neler?

Gülseren Budayıcıoğlu dizileri neler?

 

2017 – 2019 yılları boyunca ekranlarda gösterilen, yönetmenliğini Zeynep Günay Tan ve Deniz Koloş'un yaptığı, başrollerinde ise Özcan Deniz ve Aslı Enver'in yer aldığı “İstanbullu Gelin” dizisi; Gülseren Budayıcıoğlu'nun “Hayata Dön” adlı romanından uyarlanmıştı. Dizide İpek Bilgin, Salih Bademci, Fırat Tanış ve Özge Borak gibi isimler de rol aldı.

Gülseren Budayıcıoğlu'nun kaleme aldığı “Camdaki Kız” isimli kitap ise “Doğduğun Ev Kaderindir” dizisine ilham kaynağı oldu. 2019 yılında ilk bölümü yayınlanan bu dizi; Demet Özdemir, İbrahim Çelikkol, Zuhal Gencer, Senan Kara, Nail Kırmızıgül, Engin Hepileri ve Elif Sönmez gibi oyunculardan oluşan geniş bir kadroya sahiptir.

Kadına şiddete karşı farkındalık yaratma çabasıyla oluşturulduğu ifade edilen “Kırmızı Oda” dizisinin oyuncu kadrosunu ise Binnur Kaya, Tülin Özen, Burak Sevinç, Meriç Aral, Halit Özgür Sarı, Gülçin Kültür Şahin, Sezin Bozacı, Baran Can Eraslan oluştururken Evrim Alasya, Salih Bademci, Hande Doğandemir ve Melisa Sözen gibi konuk oyuncular da rol almaktadır. “Kırmızı Oda” dizisi ise, Gülseren Budayıcıoğlu'nun “Madalyonun İçi” isimli kitabından uyarlanmıştır.

2021 yılında ise Kanal D'de aynı adlı romandan uyarlanarak Camdaki Kız dizisi yayınlanmaya başlandı.

TRT'de yayınlanmaya başlayan ve Birkan Sokullu, Farah Zeynep Abdullah, Ezgi Mola, Merve Dizdar, Alper Saldıran, Mert Asutay ve Açelya Devrim Yılhan'dan oluşan bir oyuncu kadrosuna sahip olan “Masumlar Apartmanı” dizisi de Gülseren Budayıcıoğlu tarafından kaleme alınan “Madalyonun İçi” isimli kitaptan uyarlanmıştır.

Gülseren Budayıcıoğlu kitapları neler? 

Madalyonun İçi, Bir Psikiyatrın Not Defterinden, 2004,
Günahın Üç Rengi, Madalyonun Öteki Yüzü, 2008
Hayata Dön, 2011
Kral Kaybederse, 2015
Camdaki Kız, 2019

Gülseren Budayıcıoğlu kimdir?

Gülseren Kavas ya da bilinen adıyla Gülseren Budayıcıoğlu 1947 yılında  Ankara'da dünyaya geldi. Gülseren Budayıcıoğlu Türk psikiyatr, yazar ve sunucudur.

Pek çok konuda eserler vermiş olmasına karşın öncelikle sunuculuğu ile tanınmış, son yıllarda çıkardığı kitaplarla televizyonda İstanbullu Gelin, Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı ve Camdaki Kız dizilerine ilham kaynağı olmuştur.

Budayıcıoğlu, 1947 yılında Ankara'da doğdu. Kendi tanımlamasıyla, "sevecen" bir babası ve "fedakar, otoriter" bir annenin kızıdır. Yükselen ve Mustafa isimlerinde iki küçük kardeşi vardı.[2] Ortaokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde, lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde aldı.

Lisans eğitimi yılları TRT televizyonunun faaliyete geçtiği yıllara denk gelmektedir. Bu süreçte TRT'nin açtığı spikerlik sınavına girip kazandı, 1965 yılında TRT televizyonlarında spikerlik yapmaya başladı. Okul arkadaşları ve hocaları tarafından kendisine "Miss TRT" lakabı takıldı.1972 yılı Eylül ayında üniversiteden mezun oldu,[4] bu dönemde spikerlik ve doktorluk arasında seçim yapması için baskılara maruz kaldı ve aynı yılın sonunda kasım ayında spikerliği bıraktı, Aralık ayı itibarıyla üniversitede asistan olarak göreve başladı.[4] Ancak asistanlık görevi çok uzun sürmedi. Asistan olarak çalışırken TV'de çıkabilmesi için hukuki olarak izin alması gerekliydi.Bu izni verebilecek mercii olan çalıştığı üniversitesini dekanı Prof. Dr. Rıdvan Ege 1973 yılının Ocak ayında izin verilmesinin mümkün olmadığını açıkladı. Aynı ay bayram sırasında Budayıcıoğlu televizyonda iki program sundu, Ege'nin programa denk gelip TV nöbetçi müdürlüğünden çekim tarihini sorması üzerine programları kaçak olarak sunduğu kanıtlandı. Açılan soruşturmada farklı bir işte çalıştığı için asistanlık görevine son verildi ve Budayıcıoğlu TV'ye geri döndü. Psikiyatri alanında uzmanlığını 1977 yılında Hacettepe Üniversitesi'nden aldı ve burada 5 yıl öğretim görevlisi olarak çalıştı.Bu dönemde üniversite ve TRT işbirliğiyle hazırlanan çeşitli hastalıklar ve toplumsal sorunların gibi konuların uzmanlarla beraber ele alındığı "İnsan ve Dünyası" isimli bir programın da sunuculuğunu yaptı.

Yazarlık kariyerine 2004 yılında yazdığı Madalyonun İçi, Bir Psikiyatrın Not Defterinden kitabıyla başladı. İlk iki kitabında kısa hikâyelerle farklı psikiyatrik sorunları ele aldı. Üçüncü kitabı olan Hayata Dön ile birlikte tek bir hikâyeyi ayrıntıları ile yazmaya başladı.

SON VİDEO HABER

Münbiçli Arap esnaf, PKK/YPG'yi anlattı

Haber Ara