Dolar

32,2087

Euro

35,0985

Altın

2.475,64

Bist

10.182,44

ÖSYM Sınav Görevli Ücreti Nedir? ÖSYM Sınav Görevli Ücretlerine Zam Mı Geldi?

ÖSYM sınav görevi ücretleri konusunda uzun süre tartışılmıştı. Öğretmen maaşlarına yapılan yaklaşık yüzde 42 oranında Temmuz zammının ardından ÖSYM sınav görevli ücretlerine de zam yaptığını açıkladı. Peki 2022 ÖSYM sınav görevli ücreti ne kadar? KPSS gözetmen sınav görevi ücreti kaç TL? ÖSYM sınavlarında gözetmen, yedek gözetmen ve salon başkanı ücretleri ne kadar oldu?

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-08-23 17:13:45

ÖSYM Sınav Görevli Ücreti Nedir? ÖSYM Sınav Görevli Ücretlerine Zam Mı Geldi?

Sınav Görevlisi Nedir?

ÖSYM, MEB, AÖF, KPSS gibi merkezi sınavların sağlıklı işlemesi adına öğretmenler sınavlarda çeşitli görevleri üstlenmektedir. Öğretmenlerin merkezi sınavlarda görev almasına sınav görevlisi denilmekte. Sınav görevlisi olarak sınavlarda yer alan kamu personellerine hizmetleri karşılığında ücret ödemesi yapılmakta.

ÖSYM Sınav Görevli Ücretlerine Zam Mı Geldi?

ÖSYM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada sınavlarda görevli olan kişilerin görevli ücretlerine zam yapıldığını açıkladı. Bununla birlikte yapılan açıklamada "2022 yılı ikinci altı ayı (Temmuz-Aralık dönemi) için görevli ücretleri güncellenecek ve belirlenecek görevli ücretleri 1 Temmuz'dan itibaren yılsonuna kadar uygulanacak sınavlarda geçerli olacaktır. Tüm sınav görevlilerimize katkıları ve emekleri için teşekkür ederiz." İfadesine yer verildi.

2022 ÖSYM Sınav Görevli Ücreti Ne Kadar?

2022 yılında ÖSYM sınav görevli ücretlerine yaklaşık yüzde 50 oranında zam yapıldığı bildirildi. Buna göre ÖSYM sınavlarında uygulanacak sınav görevi ücretleri şu şekildedir;

Gözetmen sınav görevli ücreti (Zamlı): 300 TL
Yedek Gözetmen sınav görevli ücreti (Zamlı): 263 TL
Yardımcı Engelli Gözetmen sınav görevli ücreti (Zamlı): 427TL
Salon Başkanı sınav görevli ücreti (Zamlı): 340 TL
Bina Sınav Sorumlusu sınav görevli ücreti (Zamlı): 625 TL
Bina Sınav Sorumlusu sınav görevli ücreti (Zamlı): 426 TL
Bina Yöneticisi sınav görevli ücreti (Zamlı): 426 TL
Bina Yöneticisi Yardımcısı sınav görevli ücreti (Zamlı): 350 TL

Haber Ara