Dolar

32,5378

Euro

34,9431

Altın

2.456,53

Bist

9.888,37

Gazilere ve şehit ailelerine ücretsiz tatil

TSK'nın Ayvalık'taki Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezinde, gazilere ve şehit yakınlarına ücretsiz tatil hizmeti veriliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-13 12:35:31

Gazilere ve şehit ailelerine ücretsiz tatil

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan ve er-erbaş statüsündeki gaziler ile aileleri ve şehit yakınlarına ücretsiz tatil olanağı sunan Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi, kurulduğu 1999 yılından bu yana 26 bin kişiyi konuk etti.

İşgal döneminde Yunan kuvvetlerine ilk kurşunu sıkan Yarbay Ali Çetinkaya'nın adının verildiği rehabilitasyon merkezinde tatil yapanlar, Sarımsaklı Plajı'nda denize giriyor, mavi turla adaları görüyor, Kazdağları, Bozcaada, Çanakkale, Efes ve Kuşadası gezilerine katılabiliyor.

Merkezin Komutanı Albay Aydın Nazlı, otelin yıl boyunca açık olduğunu ve misafirleri 10 ile 13'er günlük programlar dahilinde ağırladıklarını belirtti.

25 BİN 811 GAZİ VE ŞEHİT AİLESİ FAYDALANDI

Merkezin 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına bağlı hareket ettiğini dile getiren Nazlı, şöyle konuştu:

"Tesisten er ve erbaş statüsündeki gaziler ve bunların yakınları ile yine şehit er ve erbaşların aileleri faydalanıyor. Malzeme ve ihtiyaç alımları, Türk Silahlı Kuvvetleri Elele Vakfı ile Mehmetçik Vakfı tarafından karşılanıyor. Misafirlerin yiyecek, içecek, ulaşım giderleri bile ödeniyor. Tesis açıldığından bugüne kadar 25 bin 811 şehit ailesi ile gazi ve yakınlarını ağırladık."  

Haber Ara